- x 13.09.2022
Blog Vers van de rolband

Marters onder de motorkap

Hoe voorkomt u dat ze onder uw kap kruipen?

Ze zien er zo schattig uit: marters. Helaas kunnen deze beestjes behoorlijk wat schade aanrichten aan uw auto. Onder de motorkap bijten ze kabels door en beschadigen isolatiemateriaal. Vooral de steenmarter zoekt het liefst knusse, warme plekjes op om zich in schuil te houden. Een auto met een nog warm motorblok is een perfecte schuilplaats voor een steenmarter: grote roofdieren kunnen er niet bij en het is er lekker warm.

Als u bij het starten van de motor merkt dat het lampje van de motor brand in uw dashboard, of erger nog: uw auto wil niet meer starten, kijkt u dan eens onder de motorkap. Zeker als de motor in de dagen ervoor geen enkel probleem had. Ziet u onder de motorkap kapotte kabels en isolatiemateriaal? En daarnaast haren en etensresten? Dan is de kans groot dat de steenmarter een bezoekje aan uw auto heeft gebracht.

Omdat marters een beschermde diersoort zijn, mag u ze niet als ongedierte bestrijden. Geen vallen of gif dus. Wat kunt u dan wel inzetten? Wij hebben de diervriendelijke tips voor u!

Tip 1: Plaats hondenharen onder de kap

De geur van een hond schrikt de marter af. Heeft u een hond, of kunt u aan een paar hondenharen komen? Bevestig de haren onder de motorkap. Doe ze in een panty, zodat de haren niet wegwaaien en de marters ze nog wel kunnen ruiken.

Tip 2: Hang een wc-blokje op

De marter houdt niet van de lucht die een wc-blokje afgeeft. Vooral de geur van citrusvruchten (citroen, limoen) houdt het beestje doorgaans weg bij uw auto. Hang dus zo’n fris blokje op onder uw motorkap!

Tip 3: Verspreid ammoniak rond de auto

Marters houden ook niet van vieze luchtjes, en dan vooral niet van de geur van ammoniak. Dit doet de beestjes denken aan roofdieren waar ze bang voor zijn. Wanneer u dit op en rond uw auto sprenkelt, blijft de marter uit de buurt.

Tip 4: Plaats een marterkastje

Door een kastje onder uw motorkap te installeren dat op hoge frequentie geluid afgeeft, blijft de marter weg bij uw auto. Mensen kunnen de ultrasone signalen niet horen, maar de marter vindt het een vervelend geluid. Onze monteurs kunnen het kastje onder uw motorkap installeren.

Wilt u een elektronisch kastje laten installeren om marters af te schrikken?
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1