Ford S-Max

De Ford S-Max is een Multi Purpose Vehicle die werd gelanceerd in 2006. Het model is bedoeld om een compromis te bieden tussen een gezinsauto en een MPV, en richt zich op consumenten die op zoek zijn naar een zeer ruim, praktisch en comfortabel voertuig. De S-Max is zodanig ontworpen dat de auto een moderne, sportieve en aerodynamische uitstraling heeft.

Historie en bouwjaren Ford S-Max

  • 2006 tot 2014 – Als grote en sportieve MPV voor maximaal 7 personen krijgt de Ford S-Max in 2006 een plaats tussen de kleinere C-Max en de grotere Galaxy. Een gouden greep, want in 2007 wordt de Ford S-Max uitgeroepen tot Europese auto van het jaar. De eerste generatie van de S-Max duurt maar liefst 9 jaar. De standaarduitvoering is namelijk al rijkelijk voorzien van allerlei voorzieningen zoals verwarmde voor- en achterruiten, parkeersensoren en dubbele klimaatregeling. Verder kunnen de stoelen op de tweede en derde rij volledig in de vloer verdwijnen, met heel veel extra ruimte als gevolg.

  • 2015 tot 2020 – De Ford S-Max van de eerste generatie heeft al flinke afmetingen, de tweede generatie is met een lengte van 4,80 meter, een wielbasis van 2,85 meter en een maximale bagageruimte van 2.200 liter alleen maar imposanter geworden. Maar buiten een nieuw en verbeterd gamma aan motoren, verandert er feitelijk niets aan deze MPV. Zonder een passende opvolger stopt de directe productie voor de Nederlandse markt in 2018 waarbij de verkoop nog doorloopt tot 2020.

Motoren en brandstof

De Ford S-Max van de tweede generatie is beschikbaar met een breed scala aan benzine- en dieselmotoren, waaronder de 1.5 en 2.0 liter EcoBoost benzinemotoren met respectievelijk 160 en 240 pk. De diesels hebben allemaal een 2-liter motor met vermogens van 120 tot 210 pk. Als mild hybrid is er de 2.5 HEV 190 pk met continu variabele transmissie.

Vergelijkbare merken en modellen

De Ford S-Max is een grote, sportieve gezinsauto en heeft in de MPV-klasse in meer of mindere mate te maken met andere occasions, zoals de Citroën Grand C4 Picasso, Peugeot 3008, Opel Zafira en Volkswagen Touran.

Ford S-Max: Eén van de veiligste auto’s in zijn klasse

De Ford S-Max komt u op de weg vooral tegen in de kleuren grijs en zwart. In die zin misschien niet de meest spetterende verschijning. Maar dat mag de rijpret niet drukken, want als één van de veiligste auto’s in zijn klasse heeft de S-Max meer dan voldoende overtuigingskracht. De mooie afwerking aan de binnen- en buitenkant maken zijn bijzondere karakter compleet.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1
Filteren