- x 06.01.2022
Blog Vers van de rolband

Voorkom vochtschade in uw camper

Vochtschade is de ergste nachtmerrie voor iedere camper- of caravaneigenaar. Gelukkig kunt u vochtschade in uw camper voorkomen. Onderstaande tips helpen u hierbij.

Ventileren

Vochtschade ontstaat door warme lucht die afkoelt. Deze afgekoelde warme lucht verandert in condens. Het is daarom belangrijk alle ramen zo veel mogelijk open te houden wanneer u de caravan of camper in gebruik heeft. En ook belangrijk: zorg dat het luchtfilter niet is afgedekt! Doe dit uiteraard alleen als het buiten droog is. Op deze manier zorgt u ervoor dat alles goed gelucht wordt en dat het vocht kan wegtrekken.

Daarnaast is het belangrijk dat u de camper of caravan lucht wanneer deze in de winterstalling staat. Laat de kastdeuren openstaan en zet een dakraam op de ventilatiestand. Zet ook de koelkastdeur op een kiertje en haal de kussens uit de caravan of camper.

Vochtvreters

Gebruik vochtvreters op het moment dat u de camper of caravan niet gebruikt. Zorg ervoor dat het opvangbakje in een emmer staat, zodat het bakje niet overstroomt. Vergeet daarnaast niet om de vochtvreter eens in de zoveel tijd te vervangen.

Jaarlijke controle

Wist u dat u uw caravan of camper bij ons kunt laten controleren op vochtschade? Alleen als u deze jaarlijkse vochtcontrole laat uitvoeren, krijgt u vijf jaar waterdichtheidsgarantie van de desbetreffende fabrikant. Wij raden u dit daarom zeker aan.

Vochtmeter

Naast de jaarlijkse vochtcontrole kunt u zelf ook het vocht in uw camper of caravan meten. Schaf hiervoor een vochtmeter aan. Let wel op dat u hierbij kiest voor een professionele vochtmeter. Deze zijn namelijk speciaal gemaakt om vochtmetingen te doen in caravans of campers.

Wat te doen bij vochtschade in uw schade

Heeft u toch last van vochtschade in uw camper? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen u graag met schadeherstel, zodat u snel weer op pad kunt.

Met een zeker gevoel op vakantie?

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1