Welke winterband kiest u? 

Omdat wij bij Broekhuis begrijpen dat het kiezen van de juiste autoband best lastig kan zijn, leggen we u graag de voordelen van winterbanden uit. Zo weet u zeker of en wanneer u met winterbanden moet rijden. Ook leggen we meer uit over de winterband zelf, want geen enkele winterband is hetzelfde.

Winterbanden zijn speciaal samengesteld voor de winterse omstandigheden op de weg. Daarom hebben winterbanden meer grip dan zomerbanden in de winter en zijn hierdoor veiliger. Zodra het 7 graden Celsius of lager is, krijgen winterbanden de voorkeur doordat het rubber van winterbanden zachter blijft bij lage temperaturen. Dankzij deze eigenschap kunt u rekenen op de beste wegligging bij ijzel, sneeuw en nattere omstandigheden.

 

Het profiel van winterbanden

Naast dat het rubber anders is samengesteld, is het profiel van winterbanden anders dan die van zomerbanden; een winterband heeft afvoerkanalen naar de zijkant van de band en het profiel is opgebouwd uit blokjes. Ook is het profiel dieper dan bij zomerbanden, met een minimale diepte van 1,6 mm.

Voordelen winterbanden:

  • Meer grip bij winterse omstandigheden
  • Betere afvoer van water en sneeuw
  • Korte remweg bij temperaturen onder de 7 graden Celsius
  • In de meeste maten verkrijgbaar

Nadelen winterbanden:

  • In sommige landen verplicht
  • Niet geschikt voor hoge snelheden
  • Slijten sneller dan andere type banden bij warmere temperaturen

Symbolen op banden

Om het herkennen van een winterband gemakkelijker te maken, zijn er symbolen aangebracht op banden. Zo ziet u of het een winterband, zomerband of all season band betreft. Ook kunt u het symbool M+S op een band tegenkomen, dit staat voor modder & sneeuw. Let op, alleen als u dit symbool in combinatie met een sneeuwvlokje ziet, is de band geschikt als winterband.

De ene winterband is de andere winterband niet

Naast dat winterbanden verschillen van zomerbanden en all season banden, verschillen winterbanden onderling ook van elkaar. Zo kunt u winterbanden van verschillende merken kopen, maar verschillen ze ook in het geluid dat ze produceren, in het effect dat ze hebben op het verbruik van uw auto, in het maximale draagvermogen en in de maximale snelheid die ermee gereden kan worden. Dit wordt dan ook per winterband duidelijk aangegeven met behulp van verschillende labels.

Vind u het belangrijk dat uw autoband stil is of juist zo min mogelijk bijdraagt aan een hoger verbruik? De keuze voor een winterband is hierdoor persoonlijk en per auto verschillend. Wij helpen u graag hierin een keuze te maken. 

Bij Broekhuis bent u aan het juiste adres voor een ruim assortiment aan winterbanden.
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1