De elektrische auto's van Volvo

Er is de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd bij Volvo als het gaat om elektrisch rijden. Met de enorm snelle groei van elektrische auto’s heeft het Zweedse automerk met een aantal succesvolle elektrische modellen weinig tot geen moeite met de overgang van benzine op elektrisch. Met doelen zoals in 2030 volledig emissievrije voertuigen produceren, wil Volvo blijven innoveren en verbeteren met elektrische Volvo's.

Volvo staat voor veiligheid

Volvo staat bekend om veiligheid. Ook op dit gebied blijft het automerk groeien. Met nieuwe veiligheidsontwikkelingen zoals Safe Space Technology, is niets meer een verrassing voor deze voertuigen. De elektrische Volvo ziet gevaren van tevoren aankomen doordat de auto de ruimte om zich heen observeert en niks aan haar aandacht laat ontsnappen. U krijgt meteen een melding wanneer er een activiteit rond uw auto gebeurt waardoor u als bestuurder meteen kunt ingrijpen.

Elektrische Volvo

Elektrische visie op de toekomst

Op elektrisch gebied blijft Volvo evolueren. Er worden op dit moment bijna geen benzineauto’s meer gemaakt en met de toekomstverwachting is het automerk vastbesloten deze lijn door te zetten. “We maken deel uit van het klimaatprobleem, dus moeten we ook deel uitmaken van de oplossing”, zegt Volvo er zelf over. Volvo wil het voortouw nemen in de elektrische ontwikkelingen en ziet autonoom rijden als de volgende stap.

Elektrische Volvo

Zakenauto van het jaar 2024

In oktober 2019 kwam de eerste volledig elektrische Volvo op de markt onder de naam ‘Volvo XC40 Recharge’. En in oktober 2023 werd deze uitgeroepen tot ‘zakenauto van het jaar 2024’. Dit is ook geen verrassing met 175kw (238 pk) en een actieradius van 467 km. En voor de twin motor variant 300 kw (408 pk) zelfs een actieradius van 535 km.

Klik hier als u hier meer over wilt weten:

Laadoplossingen op maat voor een elektrische Volvo

Als u besluit om in een elektrische auto van Volvo te gaan rijden, dan staat u voor de vraag welke laadoplossing u het beste kunt kiezen. Bij Broekhuis kunt u terecht voor een laadoplossing op maat. We helpen u met een helder advies en een professionele installatie. En heeft u een laadpas nodig? Ook die kunnen wij voor u leveren.

Elektrische Volvo

Meer informatie

Wilt u meer weten over de elektrische Volvo? Of heeft u vragen over bestellen en levertijden? Uw Broekhuis Volvo dealer staat u graag te woord en beantwoordt al uw vragen.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1