Volvo legt de lat erg hoog voor zichzelf op elektrisch gebied. De toekomstplannen liegen er niet om: de Zweden willen dat per 2030 100% van alle auto’s die de Volvo-fabriek verlaten volledig emissievrij zijn. Aan elektrische ambities dus geen gebrek! Met de 100% geëlektrificeerde Volvo XC40 Recharge en Volvo C40 Recharge is het merk hard op weg om het klimaat net zo serieus te nemen als verkeersveiligheid. En laten we vooral ook zustermerk Polestar niet vergeten die exclusief elektrische modellen uitbrengt. Dit is wat Volvo, de grondlegger van vele veilige innovaties, er zelf over zegt: “We maken deel uit van het klimaatprobleem, dus moeten we ook deel uitmaken van de oplossing.” En precies daarom staat duurzaamheid tegenwoordig net zo hoog op Volvo’s agenda als veiligheid. Wie daar direct van profiteert? U!

Volvo elektrische laadpaal

Voordelen elektrisch Volvo rijden

Volvo elektrisch rijden doet u voor de lol. Immers, niets zo duurzaam, soepel, stil, snel én onderhoudsvriendelijk als een krachtige, elektrische Volvo. Behalve op onderhoud, bespaart u ook op gebruik: tanken maakt plaats voor het voordeligere opladen. En dankzij de Nederlandse overheid mag u hier tevens een aantal fiscale pluspunten bij optellen. U mist de geur van pure benzine? Na slechts één proefrit snakt u naar de rust, kwaliteit én schoonheid van puur elektrisch rijden. Ontdek het zuivere karakter van elektrisch Volvo rijden en stoot geen schadelijke emissies uit. Daar heeft straks de hele planeet wat aan. U dus ook!

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Volvo’s eerste, volledig elektrisch aangedreven auto is meteen een schot in de roos: de Volvo XC40 P8 Recharge is een 100% elektrische SUV op basis van een bestaand model, zonder de nadelen van een 100% elektrische SUV. De Zweden weten de actieradius van de 408 pk (!) sterke XC40 P8 namelijk op te rekken tot wel 418 km, gemeten volgens de officiële WLTP-testcyclus.

Lange afstanden niet lang genoeg? Een tussenstop van 40 minuten is voldoende om het 78 kWh lithium-ion accupakket voor 80% op te laden. Eén van de grote voordelen van elektrisch Volvo rijden, is dat het koppel altijd per direct inzetbaar is. In de Volvo XC40 Recharge telt het maximum koppel een indrukwekkende 660 Newtonmeters. Genoeg om de 0-100 km/h sprint binnen 4,9 seconden af te wikkelen… In een Volvo SUV!

Volvo C40 Recharge

Volvo C40 Recharge

Het optische onderscheid van de XC40 Recharge ten opzichte van de ‘normale’ XC40 is bescheiden te noemen. En dat siert de Volvo EV, juist omdat mensen de stap naar 100% elektrisch al groot genoeg vinden. De andere elektro-Volvo die het Zweedse familiegezicht deelt, is de C40 Recharge. Dit model is echter eigenzinnig genoeg om een eigen draai te geven aan de aerodynamische optimalisering van de elektrische Volvo’s. De Volvo C40 Recharge is namelijk een SUV met coupé-invloeden. De geleidelijk, maar duidelijk aflopende daklijn is desalniettemin geen spelbreker als het om interieurruimte gaat. Dit maakt de C40 Recharge al net zo’n veelzijdige Volvo SUV als de XC40, waarvan de elektrische coupé-SUV afgeleid is. Qua techniek en performance zitten beide modellen overigens op exact dezelfde golflengte: de voor- én achteras worden separaat aangedreven door een 150 kW sterke elektromotor.

Slimme Volvo innovaties

Elektrisch Volvo rijden is een belevenis op zich. En dat blijft zo, dankzij vele innovatieve technologieën zoals ingebouwde Google diensten – waaronder Maps en Assistant. Plan uw laadsessie in via het intuïtieve infotainmentsysteem om zo slim en efficiënt mogelijk emissievrij rond te rijden. En ontvang automatisch updates, zodat u direct profiteert van elke verbetering die Google te bieden heeft. Ook kan het slim zijn om de elektrisch aangedreven Volvo XC40 en C40 ’s nachts standaard te “rechargen”. Via een AC-lader aan huis is uw Volvo EV binnen 8 uur weer vol.

Volvo elektrisch

Volvo PHEV’s

De kracht van een plug-in hybride auto is dat deze compromisloos is op het gebied van veelzijdigheid. U vindt de kracht van plug-in hybride rijden bij Volvo. In vrijwel elk segment is er namelijk wel een Volvo PHEV verkrijgbaar: puur elektrisch als het kan, efficiënt met brandstof als het moet. Zowel de XC40 als de XC60, XC90, S60, V60, S90 én V90 zijn beschikbaar in Recharge Plug-in Hybrid trim. Terwijl u geniet van de ongekende power van een hybride Volvo, schiet het gemiddelde verbruik en de CO2-uitstoot omlaag. U bent nog niet klaar voor Volvo elektrisch? Kies dan voor Volvo PHEV!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1