De elektrische auto's van Audi

In haar meer dan 100-jarig bestaan heeft Audi een sterke reputatie op weten te bouwen op het gebied van innovatie. Tot voor kort zat deze innovatie in het ontwikkelen van zuinige, veilige en comfortabele auto’s die rijden op fossiele brandstoffen. Met de sterke groei van elektrische voertuigen stond Audi voor de uitdaging om deze reputatie vast te houden met elektrische Audi's. Zelfs met de duurzame mobiliteit-trend loopt Audi nog steeds voorop.

Elektrische Audi

Aan ultieme luxe geen gebrek

Dat Audi als premiummerk bekend staat om haar luxe en comfort zal geen verrassing zijn. Met het elektrische rijden krijgen de nieuwe modellen echter een extra luxueuze boost. Een rijbereik van meer dan 500 kilometer is voor deze modellen geen uitzondering. Dit in combinatie met de rust van een elektromotor, veel ruimte, maximaal comfort en een uitgebreide standaarduitrusting zorgt ervoor dat u zich ‘king-of-the-road’ voelt.

Bij Audi stroomt technologische innovatie dus door de aderen. Voorsprong door techniek heeft al vele innovaties voortgebracht. Waar het ooit begon met de ontwikkeling van het quattro-systeem, ligt de focus nu voornamelijk op innovaties op het gebied van autonoom en elektrisch rijden. In de toekomst wil Audi het bovendien voor klanten mogelijk maken om hun auto online te upgraden met nieuwe functies. Het blijft dus niet alleen bij ‘voorsprong’ op toptechnologie en innovatief design, maar ook een exceptionele digitale ervaring is onderdeel van de nieuwe strategie: ‘Vorsprung 2030’.

Wat is de toekomst van Audi Sport?

De ambitie van Audi Sport is om mee te groeien met de trends in de automotive industrie. Dit betekent dat ook voor de Audi’s in het performance-segment elektrificatie steeds belangrijker gaat worden. Liefhebbers zijn dan al snel huiverig en beginnen over het ontbreken van het motorgeluid. Begrijpelijk, want motorgeluid ontwaakt een deel van de emotie bij zo’n sportauto. Toch is er geen reden tot zorg, want de prestaties van de Audi e-tron RS GT liegen er niet om. Een vermogen van bijna 650 pk met een koppel van 830nm, wat de bestuurder in 3,3 seconden naar de 100 kilometer per uur jaagt. Daarnaast heeft Audi speciale soundengineers in dienst die motorgeluiden componeren voor verschillende rijsituaties. Zo kunt u aan het geluid toch afleiden wat uw auto doet en de prestaties controleren.

Met de ‘Vorsprung 2030’-strategie zet Audi volop in op de elektrificatie van haar auto’s. Zij neemt dit zelfs zo serieus dat vanaf 2029 alleen nog elektrische auto’s uit de fabriek komen rollen. De manier waarop Audi dit wil bereiken, onderscheidt zich van de concurrenten. Audi kiest er expliciet voor om de bestaande productiefaciliteiten te upgraden in plaats van nieuwe fabrieken te bouwen. Hiermee bespaart zij grondstoffen. Extra duurzaam dus!

Laadoplossingen op maat

Als u er voor kiest om een elektrische Audi te gaan rijden, zult u ook voor een laadoplossing moeten kiezen. Dit kan best een uitdaging zijn. Onze mensen staan voor u klaar om samen met u een laadoplossing op maat te vinden. We helpen u met helder advies en professionele installatie. Heeft u een laadpas nodig? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Elektrische Audi

Meer informatie

Wilt u meer weten over de elektrische Audi? Heeft u vragen over bestellen en levertijden? Uw Broekhuis Audi dealer staat u graag te woord en beantwoordt al uw vragen.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1