Erik (52) is een BMW-man in hart en nieren, maar op de eerste plaats toch vooral ook autoliefhebber. Bij familiebedrijf Moekotte is hij verantwoordelijk voor de inkoop, planning én het wagenpark. Erik heeft dus een brede interesse. Gelukkig maar, want Broekhuis levert meerdere merken aan de Moekotte Groep met vestigingen in Enschede, Veendam en Apeldoorn.

 

“Broekhuis zit er bovenop”

“Het fijne aan Broekhuis is dat ze maximaal ontzorgen. Naast onze leaseauto’s hebben ze ook gekochte voertuigen in hun beheer”, aldus Erik. “Concreet betekent dit dat reparatie, onderhoud, APK, wegenbelasting en zelfs de tankpassen door Broekhuis worden geregeld en aangestuurd. De bestickering, Track & Trace systemen, zwaailampen en bedrijfswageninrichting door afdeling Carplus zitten tegenwoordig ook bij de deal inbegrepen. Van de 130 geel- en grijskenteken voertuigen die we momenteel hebben rijden, zijn er 103 in het beheer bij Broekhuis.”

En dan te bedenken dat het ooit allemaal begon met een onaangekondigd bezoek van de toenmalige buitendienstman in 2013… “Een jonge knaap klopte hier op een dag aan. Een tikkeltje brutaal, maar dat kon ik wel waarderen. Wat bleek: ze wisten toen al van aanpakken. De manier van communiceren, het meedenken en de afspraken nakomen; Broekhuis zit er bovenop. Daar kunnen anderen nog wat van leren.”

Alles op één factuur

De gunfactor groeide en de eerste order was daarna al snel een feit. Verschuivingen in de Broekhuis organisatie zorgden ervoor dat Erik enige tijd later een nieuw aanspreekpunt kreeg. “Accountmanager Gert-Jan Timmerman leerde ik kennen in de periode dat ik hoofdzakelijk de inkoop bij Moekotte deed. Ook nu regelt hij nog altijd de auto’s die we voor het bedrijf inkopen. Voor de lease kunnen we bij Gertjan Knopper terecht. Dankzij beide heren hebben we bij Moekotte geen omkijken naar ons wagenpark. Het hele traject, van inventarisatie tot aan bestelling en uiteindelijk de levering, nemen zij uit handen. Het mooie is dat deze werkwijze naadloos aansluit op een aantal van onze kernwaarden: wij steken altijd in op een langdurige relatie met elkaar aangaan (continuïteit) en focus op je klant.”

Hoe werkt dit dan precies? “Gertjan Knopper gaat samen met de berijder in gesprek om te kijken wat de wensen en mogelijkheden zijn binnen het afgesproken budget. Daarnaast wordt alles op één factuur gezet. Deze constructie werkt voor ons perfect: het scheelt heel veel tijd, uitzoekwerk en administratieve rompslomp. Zeker als je je bedenkt dat het inmiddels om serieuze aantallen gaat. En dat is niet voor niets: de samenwerking met Broekhuis verloopt grandioos.”

Duurzaamheid wordt gewaardeerd

De realiteit is echter dat elektrisch rijden de toekomst is, weet ook iX3-eigenaar Erik. “Wij hebben een divers klantenbestand en het is belangrijk dat wij aan deze klanten een duurzaam signaal afgeven, dat wordt erg gewaardeerd. Daarom is het ook zo prettig dat Broekhuis Lease een emissievrije bedrijfsauto tijdelijk ter beschikking stelt, puur om eens te ervaren hoe dit bevalt en of het in de praktijk voor ons werkbaar is. Daarbij helpt het ook mee dat Broekhuis in heel Nederland vestigingen heeft. Op die manier is de leverende partij altijd dichtbij; handig aangezien er voor ons extra auto’s op afroep beschikbaar zijn, mocht Moekotte ineens de behoefte hebben. Kortom, Broekhuis regelt het. Punt.”

Zwak voor snelle 6-cilinders

Erik is al lange tijd loyaal aan zijn werkgever en diens klanten, maar ook aan de bedrijven waar Moekotte zelf klant is. “Het klopt dat het aandeel Broekhuis auto’s hier nog steeds groeit. Anderzijds blijven we ook trouw aan een select groepje ondernemers dat enkele andere auto’s voor ons regelt. Ik denk dat dat een gezonde situatie is; het is een kleine wereld en je weet nooit hoe je in de toekomst nog iets voor elkaar kunt betekenen.”

Met zijn achtergrond lijkt het voor de hand te liggen dat Erik zakelijk een Broekhuis auto rijdt. Echter, niets is minder waar. “Ik bekleed mijn huidige functie sinds vorig jaar. Inmiddels leg ik aardig wat kilometers af voor de zaak, want ik moet geregeld naar één van de andere vestigingen, buiten Enschede. Maar toen ik mijn huidige auto kocht, een BMW iX3, was dat nog niet actueel. Anderzijds rijd ik met de elektrische SUV lekker voordelig, dat was met mijn vorige BMW’s – waaronder een getunede 340i met 360 pk – wel anders. Al blijf ik altijd een zwak houden voor snelle 6-cilinders. Vooral die 3 Serie was een beest van een auto…”

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1