- x 20.06.2024
Blog Vers van de rolband

De leukste stopplekken in Europa

Het hele jaar rijden veel Nederlanders door Europa om op hun vakantiebestemming te komen. Velen van ons stoppen even bij tankstations voor een sanitaire stop en een broodje, om daarna weer snel door te rijden. Maar zijn er ook plekken langs de Europese wegen die het stoppen al tot een feestje maken? Jazeker, want vlakbij de snelwegen zijn veel locaties te vinden waar u kunt rusten én uw ogen de kost kunt geven! Waar? Wij zetten er een paar voor u op een rijtje.

Røldal, Noorwegen

Fjorden, bergen en waterval

Steeds meer Nederlanders bezoeken de landen Denemarken, Zweden, Finland of Noorwegen. Bent u op doorreis in Noorwegen? Stop dan vooral even bij Røldal. Deze parel brengt al het moois van Noorwegen bij elkaar met zijn bergen en fjorden. In de buurt ligt de Latefossen waterval die u eigenlijk niet mag overslaan.

Google Maps

 

Monschau, Duitsland

Historisch en idyllisch

Monschau staat bekend om zijn historische architectuur, vakwerkhuisjes, smalle steegjes en geplaveide straten. Het is een cultureel en toeristisch centrum in de omgeving en trekt bezoekers aan die op zoek zijn naar een idyllische stopplek op 3,5 uur vanaf Utrecht.

Google Maps

 

Bazel, Zwitserland

Ideale Zwitserse stedentrip

Bazel is betoverend mooi. De oude binnenstad charmeert met kronkelende straatjes en een bijzondere mix van verschillende bouwstijlen. Bazel's gunstige ligging nabij grenzen maakt het een ideale plek om even op adem te komen en te genieten.

Google Maps

 

Stansstad, Zwitserland

Zwitserland op zijn mooist

Bij het Zwitserse Stansstad kunt u de drukte volledig ontlopen. Aan het schilderachtige Vierwoudstrekenmeer biedt deze idyllische stopplaats een harmonieuze mix van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. In de kleine haven staan een aantal bankjes om lekker wat te eten of te drinken.

Google Maps

 

Füssen, Duitsland

Romeinse schoonheden nabij Oostenrijkse grens

Wie via Oostenrijk naar Italië rijdt, kan gerust het Duitse Füssen in zijn navigatie zetten. Naast een centrum dat niet misstaat voor een fijne tussenstop, ligt net buiten Füssen het adembenemende Slot Neuschwanstein. Niet alleen een fijne plek voor u, maar ook kinderen zullen deze stop enorm waarderen.

Google Maps

 

Timmendorfer Strand, Duitsland

Met een knipoog naar Denemarken

Timmerdorfer Strand is een schilderachtige badplaats aan de Baltische kust van Duitsland. Geniet van de verfrissende zeelucht terwijl u langs de charmante promenade wandelt. De uitgestrekte zandstranden bieden een perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid.

Google Maps

 

Tours, Frankrijk

Om door een ringetje te halen

Het Franse departement Indre-et-Loire wordt door sommige reizigers gezien als één van de mooiste omgevingen van Frankrijk. Tours biedt alle bezoekers gezelligheid en prachtige gebouwen. De rijke geschiedenis spat duidelijk af van deze stad aan de Loire!

Google Maps

 

Jugy, Frankrijk

Fijne stopplek met jonge kinderen

Heeft u geen tijd voor een langere stop in dorpen of steden? Stopt u liever langs de snelweg? Stop dan bij Jugy aan de A6. Een sprookjesachtige kabouterspeeltuin bezorgt een grote glimlach bij veel kinderen. Ze stappen daarna weer blij in de auto!

Google Maps

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1