Diverse laadoplossingen voor uw elektrische auto
Het opladen van een elektrische auto werkt eigenlijk hetzelfde als het opladen van uw telefoon, laptop of elektrische tandenborstel: sluit de auto met een laadkabel aan op een laadpaal. Hoe snel uw elektrische auto oplaadt is afhankelijk van diverse variabelen, zoals de grootte van het accupakket en de sterkte van de laadoplossing. Er zijn diverse laadoplossingen, we nemen ze graag met u door.
Openbare laadpalen
De meeste laadpalen bij kantoren, in een woonwijk of bij het winkelcentrum zijn toegankelijk voor het publiek. Hiervoor is doorgaans een abonnement met laadpas nodig. Hierdoor weet de leverancier aan wie de elektriciteit gefactureerd moet worden. Deze laadpalen gebruikt men doorgaans op momenten dat de auto niet nodig is; tijdens werkuren of 's nachts bijvoorbeeld.
Afhankelijk van het soort laadpaal en het accupakket laadt een elektrische auto tussen de 3 en 10 uur helemaal vol. Via diverse apps kunt u op uw telefoon de dichtstbijzijnde laadpalen vinden én direct zien of de gekozen laadpaal al in gebruik is.


Laadoplossingen aan huis
Stapt u over naar elektrisch rijden? Dan is opladen aan huis ideaal. Zo weet u zeker dat u altijd een oplaadplek hebt. Daarbij zijn de kosten van thuis opladen aan een laadpaal een stuk lager dan bij openbare laadpalen. We vertellen u graag meer over opladen aan huis en de laadoplossingen die wij u kunnen bieden.
Meer weten over elektrisch rijden
Wilt u meer weten over de actieradius van elektrische voertuigen, de verschillende manieren van elektrisch rijden en de kosten van elektrisch rijden? We hebben ook deze veelgestelde vragen alvast voor u beantwoord.
Hoe ver kan ik rijden met een elektrische auto?
Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig, dit verschilt namelijk per accupakket en hangt ook nog af van andere variabelen, zoals uw rijstijl en de weersomstandigheden.
Lees meer over de actieradius
Hoe werkt het opladen van een elektrische auto?
Het opladen van een elektrische auto werkt eigenlijk hetzelfde als het opladen van uw telefoon of laptop. Hoe snel de auto oplaadt is afhankelijk van de laadpaal en andere variabelen.
Zo werkt het opladen
Is thuisladen mogelijk met een laadpaal?
Stapt u over naar elektrisch rijden? Dan is een laadpaal aan huis wellicht de ideale laadoplossing voor u. Broekhuis adviseert over en levert diverse laadpalen en laadpassen. Soms dienen er wel aanpassingen gedaa te worden aan uw woning.
Ontdek de laadmogelijkheden
Wat kost elektrisch rijden?
Wat elektrisch rijden kost hangt af van het type auto, uw rijstijl, de weersomstandigheden en andere zaken. We hebben aanschafkosten, tank- laadkosten en andere kosten vergeleken.
De kosten op een rij
Welke financiële voordelen zijn er in 2025 bij het private leasen van een elektrische auto?
Ondanks het wegvallen van de SEPP zijn er nog steeds financiële voordelen verbonden aan het leasen van een elektrische auto in 2025:
- Lage bijtelling voor zakelijke rijders
Elektrische auto's profiteren van een bijtellingspercentage van 17% over de eerste €30.000 van de cataloguswaarde. Voor het bedrag daarboven geldt het reguliere tarief van 22%. Dit blijft voordeliger dan de 22% bijtelling over de volledige waarde bij auto’s met CO₂-uitstoot. - 75% korting op wegenbelasting (MRB)
Hoewel de volledige vrijstelling is vervallen, betalen elektrische rijders in 2025 slechts 25% van de reguliere wegenbelasting. Dit scheelt aanzienlijk in de maandelijkse kosten. - Geen BPM-kosten bij aanschaf
Omdat elektrische auto’s geen CO₂ uitstoten, blijft de BPM (Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen) op nul. Dit verlaagt de aanschafprijs van EV’s aanzienlijk ten opzichte van brandstofauto’s.
Daarnaast kunnen er op lokaal niveau nog subsidies of regelingen gelden, zoals gemeentelijke ondersteuning bij de installatie van laadpalen.
Wilt u weten welke regeling voor jou het meest voordelig is? Informeer dan bij uw gemeente.