Diverse laadoplossingen

Het opladen van een elektrische auto werkt eigenlijk hetzelfde als het opladen van uw telefoon, laptop of elektrische tandenborstel: sluit de auto met een laadkabel aan op een laadpaal. Hoe snel uw elektrische auto oplaadt is afhankelijk van diverse variabelen, zoals de grootte van het accupakket en de sterkte van de laadoplossing. Er zijn diverse laadoplossingen, we nemen ze graag met u door.

Openbare laadpalen

De meeste laadpalen bij kantoren, in een woonwijk of bij het winkelcentrum zijn toegankelijk voor het publiek. Hiervoor is doorgaans een abonnement met laadpas nodig. Hierdoor weet de leverancier aan wie de elektriciteit gefactureerd moet worden. Deze laadpalen gebruikt men doorgaans op momenten dat de auto niet nodig is; tijdens werkuren of 's nachts bijvoorbeeld.
Afhankelijk van het soort laadpaal en het accupakket laadt een elektrische auto tussen de 3 en 10 uur helemaal vol. Via diverse apps kunt u op uw telefoon de dichtstbijzijnde laadpalen vinden én direct zien of de gekozen laadpaal al in gebruik is.

Snelladen

Wanneer u onderweg bent met uw EV (Elektrisch Voertuig) is het onhandig als u bij een lege accu tot 10 uur moet wachten om uw reis voort te zetten. Daarom kunt u de accu van uw elektrische auto bij snellaadstations tot maar liefst 80% volladen binnen slechts 20-40 minuten. Deze snellaadstations vindt u doorgaans langs grote wegen.
Bij een snellaadpaal kunt u het elektrische voertuig tot maximaal 90% opladen, in plaats van 100%. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als het vullen van een glas water onder de kraan. Bij langzaam stromend water is het maximaal vullen van het glas gemakkelijker dan wanneer het water met hoge snelheid het glas instroomt en over de randen klotst.

Laadoplossingen aan huis

Stapt u over naar elektrisch rijden? Dan is opladen aan huis ideaal. Zo weet u zeker dat u altijd een oplaadplek hebt. Daarbij zijn de kosten van thuis opladen aan een laadpaal een stuk lager dan bij openbare laadpalen. We vertellen u graag meer over opladen aan huis en de laadoplossingen die wij u kunnen bieden.

De laadpas

Zo universeel als een pinpas is, zoveel verschillende laadpassen met bijbehorende tarieven zijn er. Met de juiste laadpas(sen) kunt u bij vrijwel alle laadpunten in Nederland en Europa terecht. Er zijn laadpassen met en zonder abonnement.

Laadpas zonder abonnement

Er zijn meerdere laadpassen verkrijgbaar zonder abonnement. Laadt u uw hybride of volledig elektrische auto niet zo vaak aan een (semi-)publieke laadpaal, dan kan zo’n laadpas uiterst geschikt zijn. U betaalt dan vaak een starttarief per laadsessie, maar bespaart op de maandelijkse kosten van een abonnement.

Laadpas met abonnement

Moet u regelmatig laden aan een publieke laadpaal of bij snellaadstations? Dan levert een laadpas met abonnement vaak veel voordeel op. U bespaart dan op het starttarief wat u anders per laadbeurt betaalt. Gemiddeld genomen is een laadpas met abonnement voordeliger bij 18 keer of vaker per maand laden bij een openbare laadpaal.

Meer weten over elektrisch rijden

Wilt u meer weten over de actieradius van elektrische voertuigen, de verschillende manieren van elektrisch rijden en de kosten van elektrisch rijden? We hebben ook deze veelgestelde vragen alvast voor u beantwoord.

Hoe ver kan ik rijden met een elektrische auto?

Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig, dit verschilt namelijk per accupakket en hangt ook nog af van andere variabelen zoals uw rijstijl en de weersomstandigheden.
Lees meer over de actieradius

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Hoe werkt het opladen van een elektrische auto?

Het opladen van een elektrische auto werkt eigenlijk hetzelfde als het opladen van uw telefoon of laptop. Hoe snel de auto oplaadt is afhankelijk van de laadpaal en andere variabelen.
Zo werkt het opladen

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Is thuisladen mogelijk met een laadpaal?

Stapt u over naar elektrisch rijden? Dan is een laadpaal aan huis wellicht de ideale laadoplossing voor u. Broekhuis adviseert over en levert diverse laadpalen en laadpassen.
Ontdek de laadmogelijkheden

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat kost elektrisch rijden?

Wat elektrisch rijden kost hangt af van het type auto, uw rijstijl, de weersomstandigheden en andere zaken. We hebben aanschafkosten, tank/laad kosten en andere kosten vergeleken.
De kosten op een rij

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Ook op het gebied van laadoplossingen is Broekhuis uw partner.
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1