- x 06.05.2024
Blog Groen, groener, groenst

Als bedrijf in de mobiliteitsbranche voelen we een grote verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere wereld. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid. Dat start met het inzichtelijk maken van onze impact als mobiliteitsplatform met een eerste duurzaamheidsrapport. Dit rapport is opgesteld aan de hand van de Sustainable Development Goals (SDG), opgesteld door de Verenigde Naties. Deze zijn geïntroduceerd met het doel in 2030 een betere en duurzamere toekomst voor alle mensen en de wereld te bereiken. Op basis van twee dimensies (milieubescherming en sociale ontwikkeling) hebben we onderzocht welke SDG’s het meest gerelateerd zijn aan onze bedrijfsvoering.

Milieu-impact


Om de impact op het milieu te meten zijn de uitstoot, het energieverbruik en de afvalstromen in kaart gebracht. Om het elektra- en gasverbruik binnen Broekhuis te verlagen, is een beleid ingevoerd waar medewerkers zich aan moeten houden. Zo zijn er regels opgesteld hoe warm de thermostaat mag staan en hoelang de verlichting mag branden na sluitingstijd. Daarnaast installeren we op steeds meer plekken ledverlichting, slimme regeltechnieken en zonnepanelen. Afval wordt nauwkeurig gemeten en gescheiden om vervolgens door twee totaalleveranciers opgehaald en verwerkt te worden. Om emissievrije mobiliteit aan te moedigen hebben we onder andere 374 laadpunten voor elektrische auto’s geïnstalleerd bij onze vestigingen. Daarnaast werken medewerkers vaker thuis en wordt in 2024 ‘Fiets van de Zaak’ geïntroduceerd. Dit biedt medewerkers de kans om de auto te laten staan en vaker de fiets te pakken. Zo verbetert hun gezondheid en vermindert de uitstoot.

 

Sociale-impact

Onder duurzame inzetbaarheid verstaan we dat we onze medewerkers tot hun pensioen gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk willen houden. Hiervoor zijn diverse initiatieven gestart. Zo hebben we opleidings- en studieprogramma’s, zodat medewerkers zich persoonlijk en professioneel verder kunnen ontwikkelen. De Broekhuis Academy is een 3-jarige opleiding om leerling-monteurs op te leiden tot (eerste) autotechnicus. Om medewerkers lichamelijk en mentaal gezond te houden, organiseren we gedurende het jaar diverse sportevenementen en is LifeCheck beschikbaar gesteld. Bij LifeCheck krijgen onze medewerkers anoniem, veilig en laagdrempelig toegang tot online diensten om aan de slag te gaan met hun fysieke en mentale gezondheid.

Onze schadeherstelbedrijven en dealerbedrijven zijn beloond met het ‘Erkend Duurzaam’ certificaat. Deze hebben wij mogen ontvangen vanwege onze gerichte maatregelen en beleidskeuzes op het gebied van MVO en het zuinig en bewust omgaan met grondstoffen en energie. Bovendien zijn we ISO 9001:2015 gecertificeerd voor het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem en bezitten we het Keurmerk Private Lease.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1