Kies voor de volledig elektrische Ford Explorer

Bij de Ford Explorer passen veel typeringen. Voorbeelden daarvan zijn sportief, ruim, praktisch, comfortabel, veilig en stijlvol. En daar komt nu ‘volledig elektrisch’ bij! De Ford Explorer is namelijk het eerste model van een serie innovatieve nieuwe elektrische Fords en markeert het begin van een complete vernieuwing van het merk Ford in Europa. Deze middelgrote SUV biedt plaats aan vijf personen en is ontworpen om gezinnen op een avontuurlijke, maar comfortabele manier te laten reizen.

Hoogwaardig en uitgekiend

De nieuwe volledige elektrische Ford Explorer is een SUV waarbij over elk detail is nagedacht. Hoogwaardig interieur wordt gecombineerd met maximaal comfort. Voorbeelden waarmee de nieuwe Explorer de handen op elkaar krijgen, zijn fijngevoelige toevoegingen als de MegaConsole. Deze biedt maar liefst 17 liter ruimte aan opbergmogelijkheid. Hierdoor past er een 15-inch laptop, drinkfles of zelfs handbagage in. Komt u nog een klein beetje opbergruimte tekort? Dan zit er achter het touchscreen een verborgen én afsluitbare ruimte. Hierachter is plaats voor twee grote smartphones en deze worden draadloos opgeladen.

Dit touchscreen en infotainmentsysteem noemen ze bij deze elektrische SUV van Ford SYNC Move. SYNC Move is overigens draadloos compatibel met Android Auto en Apple CarPlay5. Bij de Explorer kan iedere inzittende verbonden zijn. Daarnaast is het grote scherm (15-inch) beweegbaar. De bestuurder kan deze naar wens omlaag of omhoog schuiven. De futuristische styling van de carrosserie wordt gecombineerd met een ultramodern interieur, dat is voorzien van eersteklas materialen, sportief gevormde stoelen en een zwevende soundbar.

Snel laden en weer op weg

Met zijn avontuurlijke ontwerp, ongeveer 470 liter aan bagageruimte en vijf zitplaatsen is de nieuwste elektrische SUV van Ford ideaal voor het verkennen van zowel de stad als het platteland. Wanneer het tijd wordt om de accu op te laden, biedt de nieuwe Ford Explorer de mogelijkheid om snel op te laden: van 10 tot 80 procent van de batterijcapaciteit vergt slechts 25 minuten bij de supersnelle IONITY-oplaadstations. En vanaf volgend jaar heeft de bestuurder van de Explorer toegang tot maar liefst 500.000 oplaadpunten in heel Europa. Maakt u een lange rit? Dankzij de ingebouwde EV-ritplanner worden oplaadstations automatisch toegevoegd aan de route. En de actieradius? Ford geeft aan dat deze rond de 500 kilometer ligt!

Rijhulpsystemen

De Explorer biedt ook een breed scala aan geavanceerde rijhulpsystemen, waaronder Assisted Lane Change 3, voor het eerst beschikbaar op een Ford-model in Europa. Hiermee kan de bestuurder veilig en soepel van rijstrook wisselen met slechts een druk op de richtingaanwijzer. Daarnaast is er Clear Exit Assist 3, dat vooral in drukke stadscentra nuttig kan zijn, omdat het de inzittenden waarschuwt voor naderende fietsers.

Relaxed in de Ford Explorer

De nieuwe Ford Explorer beschikt ook over diverse functies die ervoor zorgen dat de bestuurder en passagiers net zo fris en ontspannen aankomen op hun bestemming als toen ze vertrokken. De comfortabele standaarduitrusting omvat onder andere verwarmde voorstoelen, een verwarmd stuurwiel en een massagefunctie in de bestuurdersstoel. Met de gescheiden klimaatregeling kunnen de bestuurder en voorpassagier ook hun eigen temperatuur instellen. Bovendien is de SUV voorzien van keyless entry als standaarduitrusting. Een handsfree te openen achterklep is ook beschikbaar, waarmee men eenvoudig toegang tot de bagageruimte kan krijgen door een simpele voetbeweging onder de achterbumper te maken. Dit is handig wanneer de handen vol zijn met bijvoorbeeld boodschappen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de nieuwe Ford Explorer? Vul dan de onderstaande gegevens in. Wij nemen graag contact met u op!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1