- x 27.03.2023
Blog Vers van de rolband

De 3 voordelen van occasion private lease

Als u een auto gaat private leasen, heeft u de keuze uit het leasen van een nieuwe auto en een occasion. Voor een vast bedrag per maand rijdt u in een prachtige auto en hoeft u niet meer te betalen voor onderhoud, reparaties, de autoverzekering, wegenbelasting, afschrijving en rente: het zit allemaal bij het maandbedrag in. U hoeft in principe alleen nog maar te tanken.

Wat zijn de voordelen?

Een tweedehands auto leasen kan voordelen bieden ten opzichte van het leasen van een nieuwe auto. Zo moet een nieuwe auto nog besteld worden en kan het even duren voordat u de auto rijdt. In een occasion kunt u al snel wegrijden. Welke voordelen occasion private lease nog meer heeft, zetten we voor u onder elkaar.

1. Kortere looptijd

Doorgaans is de looptijd van een leasecontract voor een occasion korter dan die voor een nieuwe auto. Een nieuwe auto leaset u meestal voor 3 tot 5 jaar. Een occasion kunt u vaak al voor 1 tot 3 jaar leasen. Interessant dus als u het leasen van een auto wilt uitproberen.

2. Op voorraad

Zoals gezegd kunt u in een tweedehands auto meestal direct wegrijden. De auto is al op de markt en hoeft niet meer naar wens samengesteld te worden. De auto wordt klaar gemaakt voor de aflevering aan u en dan hoeft u alleen nog maar in te stappen en kunt u wegrijden. Dus als u kiest voor occasion private lease, hoeft u niet lang te wachten voordat u de autosleutels overhandigd krijgt.

3. Jong gebruikte auto’s

U zult niet snel auto’s ouder dan 5 jaar tegenkomen in het private leaseaanbod van leasemaatschappijen. De auto’s zijn door de eerste berijder samengesteld en kunnen dus ontzettend luxe uitvallen. Omdat de auto nog niet zo oud is, geniet u toch van de fijne voordelen die een nieuwere auto hebben.

Zijn er ook nadelen?

Als u een occasion wilt private leasen, moet u weten dat u niet de garantie heeft dat u goedkoper uit bent. Sterker nog, een nieuwe auto leasen zou goedkoper kunnen zijn. Het verschil in waarde tussen een nieuwe en een jong gebruikte auto is namelijk niet heel groot. De contracten voor het leasen van een tweedehands auto zijn wel korter, dus het maandbedrag moet bepaald worden over een kortere periode. Daarbij komen ook nog de kosten voor het afleverklaar maken van de auto.

Ook kan het gebeuren dat de opties op de auto anders zijn dan u gewenst had. Een tweedehands leaseauto wordt namelijk geleverd zoals de vorige berijder hem heeft samengesteld. Dan kan de auto heel luxe uitvallen, maar het kan ook zo zijn dat u iets mist. Het aanbod in elektrische modellen, automaten en de kleur van uw wens kan bijvoorbeeld minder zijn.

Broekhuis occasion private lease

Om de private leaseauto te vinden die het best bij u past, kunt u altijd de hulp inschakelen van uw leasemaatschappij. Bij Broekhuis weet u zeker dat u een jong gebruikte auto kunt private leasen van maximaal 3 jaar oud en met maximaal 70.000 kilometer op de teller.

 

Bent u benieuwd naar ons aanbod occasion private leaseauto’s?

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1