- x 06.10.2023
Nieuws algemeen Broekhuis helpt

Vliegbrevet een wens, mensen helpen een ultiem levensmotto

“Het leven is pas echt waardevol als je van betekenis bent voor anderen.” Dit is een belangrijk levensmotto voor het echtpaar Gerbrand en Gerlinda Reijnoudt. Ze staan op het punt om de uitdaging van hun leven aan te gaan. Ze vertrekken uit Nederland om namens Mission Aviation Fellowship (MAF) elders op de wereld mensen te helpen. Hij geeft daar zijn baan bij Broekhuis voor op, maar vervult hiermee wel zijn levenswens en dat van zijn echtgenote Gerlinda.

Namens Mission Aviation Fellowship (MAF) vertrekt het echtpaar met hun drie kinderen naar Zuid-Soedan. Gerbrand stelt zich daar als piloot beschikbaar om plaatselijke inwoners te helpen. Waar het voor ons gebruikelijk is om bij nood 112 te bellen, nemen ze in 26 andere landen vaak eerst contact op met MAF. Elk jaar zijn er zo’n 2.000 telefoontjes voor een ambulancevlucht. Afgelegen dorpen zijn niet te bereiken met een ambulance. Een wandeltocht naar de dichtstbijzijnde kliniek duurt al snel drie dagen. Een MAF-vliegtuig redt levens door jungles, bergen en moeilijk begaanbare gebieden te overbruggen. Daarnaast vliegt de organisatie regelmatig artsen voor mobiele klinieken naar afgelegen plekken waar ze consulten en kleine behandelingen uitvoeren.

Vliegbrevet

In 2018 hadden Gerbrand en Gerlinda hun eerste gesprek met MAF. Niet veel later start Gerbrand met zijn vliegopleiding. Het behalen van het vliegbrevet is voor Gerbrand een langgekoesterde droom die uitkomt. En om hiermee straks in derdewereldlanden hulpdienstvluchten te gaan maken, is voor Gerbrand een grote voldoening.
Wilt u op de hoogte blijven van de avonturen van Gerbrand en zijn gezin? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

(Banden)actie voor steun

Broekhuis is trots op Gerbrand en zijn gezin. Dromen achterna jagen is een goed streven en juichen wij zeker toe. Ook andere partijen juichen de stap van Gerbrand toe. Zo heeft Michelin een exclusieve bandenactie met Broekhuis afgesproken om de familie Reijnoudt extra te ondersteunen. Hoe? In de maanden oktober, november en december van 2023 zal het Franse bedrijf bij iedere Michelin-band die bij Broekhuis verkocht wordt een bijdrage doen aan dit goede doel.

Dus bent u toe aan nieuwe banden? Dan zou het mooi zijn als u tijdens de actiemaanden kiest voor Michelin.

Naast Gerbrand zijn er meer collega’s die iets voor het goede doel doen of aangaan. Voor een kort overzicht klik op de button!
 

MAF is een non-profit vliegtuigmaatschappij met als doelstelling om iedereen waar hulp, goederen en het Evangelie moeilijk verkrijgbaar zijn te helpen. Dit doet de organisatie door de lucht, over wegen en over het water. Hulp moet voor iedereen toegankelijk zijn en niemand mag onbereikbaar zijn.

Wat doet MAF?

 • Medische evacuatie
  Het biedt medische evacuaties in afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden.

 • Medische bevoorrading
  MAF levert medische benodigdheden, medicijnen en medisch personeel aan afgelegen klinieken en ziekenhuizen.

 • Humanitaire hulp
  De organisatie transporteert noodhulpgoederen zoals voedsel, water, dekens en tenten naar rampgebieden.

 • Zending en evangelisatie
  MAF ondersteunt zendingsorganisaties door zendelingen, bijbels en religieuze materialen naar afgelegen gebieden te brengen.

 • Ontwikkelingswerk
  Het faciliteert ontwikkelingsprojecten in afgelegen gemeenschappen, zoals het brengen van onderwijsmaterialen en landbouwuitrusting.

 • Onderwijs
  MAF helpt bij het transporteren van leraren en schoolmaterialen naar afgelegen scholen.

 • Gemeenschapsontwikkeling
  Samenwerking met lokale gemeenschappen voor onder andere het bouwen van waterputten, sanitaire voorzieningen en landbouwprojecten.

 • Bijbelvertaling
  De organisatie ondersteunt bijbelvertaalprojecten door taalkundigen en vertalers naar geïsoleerde gebieden te brengen.

 • Transport van hulpverleners
  Het verzorgen van vervoer voor humanitaire werkers, missionarissen en ontwikkelingsprofessionals naar afgelegen locaties.

 • Luchtvaarttraining
  MAF biedt training aan lokale piloten en technici.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1