- x 13.10.2022
Blog Vers van de rolband

Tips voor het gebruik van de airco

Wanneer gebruikt u de airco? Alleen in de zomer? Of ook in de andere seizoenen? Veel mensen ervaren problemen met de airco als ze hem voor het eerst sinds lange tijd weer aanzetten. De airco koelt ineens niet meer. Om te voorkomen dat uw airco het begeeft, hebben we twee goede tips voor u!

1. Gebruik de airco het hele jaar door

Net als maandenlang stilstaan niet goed is voor uw auto, is maandenlang uitstaan ook niet goed voor uw airco. Gebruik de airco daarom met regelmaat. In de zomer is het heel voor de hand liggend om de airco te gebruiken. Bijna niets is lekkerder dan op een hete zomerdag in een koele auto te rijden. Ook in de winter wordt de airco veel gebruikt: doordat het buiten kouder is dan in de auto, ontstaat er condens op de voorruit, die dankzij de airco als sneeuw voor de zon verdwijnt. De airco zet vochtige lucht namelijk om in droge lucht, een functie die ook in de natte seizoenen heel nuttig is. Als de airco lange tijd niet gebruikt wordt, kan er schimmel ontstaan op de plekken in het systeem waar vocht stilstaat. Dit is niet bevorderlijk voor het systeem en ook niet voor uw gezondheid. Broekhuis adviseert dan ook om uw aircosysteem het hele jaar door te gebruiken.

2. Laat de airco eens per drie jaar controleren

Uw airco verliest jaarlijks 10% aan capaciteit. Ook de smeermiddelen, zoals het koelmiddel, verliezen elk jaar aan kracht. U merkt dit in de zomer doordat het minder koud in de auto wordt als u de airco aanzet. Het kan ook langer duren voordat het koud wordt. Gebruikt u de airco om condens weg te blazen in de winter, dan zult u bij een minder krachtige airco merken dat het langer duurt voordat de condens helemaal van de voorruit verdwenen is. Daarom is het goed om minimaal één keer in de drie jaar uw airco te laten nakijken.
Uw airco wordt helemaal geleegd en de smeermiddelen worden ververst. Ook krijgt het systeem een geurbehandeling. Zo ruikt het weer helemaal fris in uw auto.

Wilt u een goed werkende airco? Breng uw auto dan naar Broekhuis voor de aircoservice!
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1