- x 07.05.2024
Blog Vers van de rolband

Veelgestelde vragen over de aircoservicebeurt

Airconditioning is een gewilde optie op auto’s. In de zomer koelt deze de auto in mum van tijd af en in de winter zijn de beslagen ruiten zo weer schoon. In deze blog ontdekt u, door middel van antwoorden op veelgestelde vragen, alles wat u moet weten over het onderhoud van uw auto-airconditioning. Of u nu wilt weten waarom regelmatig onderhoud belangrijk is, wanneer uw airco een servicebeurt nodig heeft of wat een typische aircoservice inhoudt, u leest de antwoorden hier. 

Waarom is een aircoservice nodig?

Regelmatig service laten uitvoeren aan uw airconditioning helpt bij het behoud van optimale prestaties en zorgt voor een efficiënte koeling van uw auto-interieur. Het helpt ook bij het voorkomen van eventuele problemen of schade aan het systeem op de lange termijn. Bovendien filtert de airco fijne stofdeeltjes zoals pollen. Als de airco niet of slecht is onderhouden, kan dit leiden tot gezondheidsklachten voor inzittenden.

Wanneer is een aircoservice nodig?

We adviseren in ieder geval iedere 3 jaar uw airco te laten controleren. Hoe vaak u uw airco gebruikt, is een bepalende factor voor de frequentie van de aircoservicebeurt. Zet u uw auto en airco aan en duurt het lang voordat de auto koel is, dan zal uw airco hoogstwaarschijnlijk aan een servicebeurt toe zijn.

Ruikt uw airco niet fris, dan kan een luchtverfrisser in de auto een tijdelijke oplossing bieden. We raden echter aan om het probleem bij de bron aan te pakken en alsnog een aircoservicebeurt uit te laten voeren. Nare geurtjes kunnen namelijk een teken zijn van schimmels en bacteriën. 

Airco

Wat gebeurt er bij een aircoservice?

Tijdens deze service sluiten we het aircosysteem van uw auto aan op onze speciale airco-apparatuur. Het systeem wordt leeggehaald en opnieuw gevuld met de juiste hoeveelheid aircogas en smeermiddelen. Hierdoor heeft uw aircosysteem weer de volledige capaciteit om goed te kunnen koelen en condens te voorkomen.

Daarnaast voeren wij een effectieve geurbehandeling uit voor het ventilatiesysteem en het interieur van uw auto. De geurbehandeling absorbeert vervelende geuren, laat een frisse geur achter en ondersteunt de werking van het interieurfilter.

Moet ik alleen in de zomer mijn airco onderhouden?

Wij adviseren om de staat van uw airco ook in de winter goed in de gaten te houden en zo nodig te laten controleren. Met een goed werkende airco voorkomt u namelijk beslagen ruiten. Voor uw eigen veiligheid en rijcomfort is het daarom verstandig ook in de winter service te laten uitvoeren. Twijfelt u of uw airco toe is aan een onderhoudsbeurt? Onze experts staan voor u klaar!

Kan ik zelf mijn airconditioning onderhouden?

Hoewel sommige basiscontroles en onderhoudstaken zelf kunnen worden uitgevoerd, zoals het vervangen van het interieurfilter of het verversen van de motorolie, zijn veel aspecten van de aircoservice complex en vereisen ze gespecialiseerde kennis en apparatuur. We bevelen daarom aan om voor een grondige service een professionele monteur te raadplegen.

Wat kost een aircoservicebeurt gemiddeld?

We bieden de Broekhuis Airco Service al vanaf € 119 per servicebeurt. 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1