- x 24.11.2022
Blog Tips & tricks

Een auto-inbraak voorkomen? Wij geven 5 tips!

In de eerste helft van 2022 vonden er al 14.000 auto-inbraken plaats in Nederland. Dat is wel 41 procent meer dan in dezelfde periode in 2021. Hoe is een auto-inbraak te voorkomen? Dat is lastig te zeggen. Wat wel duidelijk is, is dat een inbreker niet zo snel aan een auto begint waar hij lang mee bezig is. Dus: maak het de dief zo lastig mogelijk.

Installeer een autoalarm

De nieuwste auto’s hebben tegenwoordig een ingebouwd alarmsysteem, maar heeft uw auto dat niet, dan kunt u zelf een alarmsysteem aanschaffen. Ze worden nu ook geleverd met een app voor op de telefoon, zodat u een melding krijgt als er beweging rondom uw auto wordt gedetecteerd. En de nieuwste alarmsystemen hebben een zogenaamde ‘track & trace-functie’, dus als uw auto dan toch gestolen wordt, kunt u hem op uw app volgen!

Gebruik een extern stuurslot

Hoewel het de diefstal van spullen uit uw auto niet voorkomt, schrikt het beeld van een extern stuurslot dieven af. En als bijkomend voordeel maakt u het ook autodieven veel moeilijker om uw auto te stelen. Met het slot op het stuur is het voor een dief namelijk niet mogelijk om te sturen. Met als gevolg dat de dief uw auto waarschijnlijk ook laat staan.

Bewaar uw sleutel goed

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig autosleutels die in de autodeur gestoken moeten worden om de auto te ontgrendelen. Veel autosleutels zijn afstandsbedieningen geworden. Handig! Maar als uw auto in of voor 2017 is gemaakt, kan een inbreker het signaal van uw autosleutel makkelijk klonen. En zo kan hij zonder inbraakschade uw auto in. Wat doet u hiertegen? Bewaar uw sleutel in een metalen box, of in een speciale RFID (Radio Frequency Identification) antidiefstal beschermhoes. Of op minimaal zes meter afstand van de gevel. Zo kan het signaal niet meer opgepakt worden.

Parkeer de auto op een verlichte plek

Niet iedereen heeft een garage waar de auto achter slot en grendel geparkeerd kan worden. Waar kunt u de auto dan het beste neerzetten? Op een lichte plek, die het liefst drukbezocht is. Een dief zal minder snel inbreken in een auto die onder een straatlantaarn geparkeerd staat. Ook als de auto op een drukbezochte plek staat, waar misschien zelfs camera’s hangen, zult u minder kans lopen op inbraak in uw auto.

Haal waardevolle spullen uit de auto

Maar de allerbeste tip die wij u kunnen geven is toch wel deze: zorg ervoor dat er geen waardevolle spullen in uw auto liggen. Zo verleidt u niemand om uw auto binnen te komen. Neem uw telefoon, tas en sportspullen dus mee. Moeten enkele waardevolle spullen toch in de auto blijven? Zorg er dan voor dat ze volledig uit het zicht zijn.

Wilt u zeker weten dat u goed verzekerd bent tegen schade aan de auto door inbraak? Sluit een verzekering af bij Broekhuis Verzekeringen!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1