- x 19.01.2023
Blog Vers van de rolband

Dat is balen: met pech langs de weg

Het kan iedereen overkomen: op een regenachtige avond staat u opeens met pech langs de kant van de weg. Of het nu gaat om een lekke band, een lege accu of een technisch probleem, het kan een erg stressvolle situatie zijn.

Weet u wat u moet doen in zo’n geval? En nog beter: hoe voorkomt u pech? Om u beter voor te bereiden, hebben we voor u uiteengezet wat u moet doen en waar u rekening mee moet houden.

Pech voorkomen
We kunnen u natuurlijk niet garanderen dat u nooit pech krijgt met uw auto, maar we kunnen u wel adviseren over hoe u de auto in de beste conditie houdt. Als u dat advies opvolgt, weet u dat u er alles aan heeft gedaan om pech te voorkomen.

Ten eerste is goed onderhoud aan uw auto van groot belang om lang te kunnen genieten van uw wagen. Jaarlijks bent u verplicht om uw auto te laten keuren, de bekende APK. Uw auto wordt tijdens deze keuring op een aantal essentiële punten gecontroleerd. Is er iets kapot? Dan moet dat gemaakt worden om de auto goedgekeurd te krijgen.

Maar los van de APK zorgt goed onderhoud ervoor dat uw auto er ook weer voor lange tijd tegenaan kan. Vroeger sprak men wel van een grote en kleine beurt. Tegenwoordig wordt er meer gesproken over de jaarbeurt. Tijdens zo’n beurt wordt uw auto helemaal nagelopen, vloeistoffen worden ververst en eventuele gebreken worden in overleg met u verholpen.

Ook voordat u een lange reis gaat maken met de auto, bijvoorbeeld voor uw vakantie, is het belangrijk om de auto te checken voor vertrek. Controleer of uw banden de juiste bandenspanning hebben, zorg ervoor dat de olie en de koelvloeistof op het juiste niveau zijn en kijk of de verlichting en de ruitenwissers goed werken.

Daarnaast is het slim om een aantal spullen steevast in de auto te hebben liggen, zoals een reserveband, een spanband, een krik, een telefoonoplader en een verbandkistje.

Pechhulp inschakelen
Zoals gezegd is pech onderweg nooit helemaal te voorkomen. Komt u langs de kant van de weg te staan? Belt u dan zo snel mogelijk de pechhulp. Zorg ervoor dat u het telefoonnummer van uw pechhulpdienst altijd bij de hand heeft voordat u op reis gaat. Sla het nummer bijvoorbeeld op in uw telefoon.
De pechhulp staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om u te helpen. Als u hen belt, komen ze zo snel mogelijk naar u toe.

Tijdens het wachten is het belangrijk dat u geen gevaar vormt voor overige weggebruikers. Plaats daarom een gevarendriehoek achter uw auto, zet de waarschuwingslichten van uw auto aan en trek een veiligheidshesje aan.

Als de pechhulpdienst bij u is, zal de monteur eerst kijken wat er aan de hand is. Soms kan de pechhulp u met een simpele reparatie al op weg helpen. Zo kan de monteur bijvoorbeeld ter plekke een lekke band vervangen. Maar in andere gevallen kan het zijn dat u niet meer verder kunt rijden en u weggesleept moet worden naar de garage.

Wees voorzichtig
Pech op de openbare weg is een gevaarlijke situatie. Andere auto’s rijden door terwijl u uit uw auto stapt en de pechhulpdienst belt. Als uw auto aan de kant staat, zet deze dan op de handrem of in de p-stand en zet de motor uit. Neem plaats achter de vangrail en wacht daar op de pechhulpdienst. Breng niet alleen uzelf, maar ook de inzittenden in de auto in veiligheid achter de vangrail.

Het lidmaatschap van een pechhulpdienst is niet verplicht in Nederland. Het is wel erg prettig om te hebben. Zo worden de kosten van de reparatie langs de weg niet aan u doorberekend en wordt u vakkundig geholpen. Wist u dat een lidmaatschap van de Broekhuis Mobiliteitsservice gratis is bij een Broekhuis Jaarbeurt? Plan deze nu in en u bent een jaar lang verzekerd van hulp bij pech.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1