- x 23.12.2022
Blog Tips & tricks Vers van de rolband

Hoe voorkomt u bevroren ruiten en portieren?

Het weer is alweer een aantal maanden guur te noemen. De temperatuur daalde de afgelopen tijd richting het vriespunt en de tussenjas heeft langzamerhand plaatsgemaakt voor de warme winterjas. We maken ons langzamerhand op voor de échte wintermaanden.

Maar wanneer u de weg op moet, zitten er ook negatieve kanten aan die kou. Niets is namelijk zo vervelend als een vastgevroren deurrubber van de auto, of een dikke laag ijs op uw voorruit. Zeker als u zo snel mogelijk naar uw werk moet. Is daar niet een makkelijke oplossing voor? Jazeker wel! Wij geven u de tips!

Nooit meer ruiten krabben

Met bevroren autoruiten kunt u natuurlijk niet de weg op, dat weet u ook. Maar hoe zorgt u ervoor dat er helemaal geen ijs op uw ruiten komt te staan?

  1. Heeft u een garage? Zet uw auto dan altijd binnen als de temperatuur onder nul is. Doordat de kou niet goed binnen de garage kan komen, vriest het er niet zo makkelijk.
  2. Een autohoes zorgt ervoor dat ijs zich niet kan vormen op uw autoruit. En wat helemaal ideaal is: alle ruiten zijn ijsvrij: u kunt meteen wegrijden.
  3. Nog goedkoper: schaf een aluminium raamfolie aan! Plaatst u het folie tussen de ruit en de ruitenwissers, dan voorkomt u ook nog dat de wissers vastvriezen en zelfs beschadigen.

Let op: zorg ervoor dat u altijd met goed zicht de weg opgaat. Doet u dat niet en wordt u aangehouden? Dan kunt u een boete krijgen van € 230.

Nooit meer vastgevroren deuren

Als u 's ochtends de eerste hindernis, bevroren ruiten, overwonnen heeft door ze schoon te krabben, dient zich vaak een tweede aan: de portier wil niet open. De deurrubbers in de portieren kunnen makkelijk vastvriezen aan uw auto.

De vochtige lucht in de auto wordt tijdens de vorst in de nacht langzaam ijs op uw deurrubbers, dat zich niet alleen aan de rubbers, dat zich aan elkaar hecht. Met als gevolg dat het de volgende ochtend reuze lastig wordt om de deur open te krijgen. Dit is gelukkig makkelijk te voorkomen.

  1. Behandel de deurrubbers preventief met rubberstick of rubberspray. Dit houdt de rubbers soepel en vet en voorkomt dat ijs kan hechten aan de rubbers.
  2. Ook WD40 helpt goed tegen bevroren deurrubbers. Het doet hetzelfde als de rubberstick: het houdt het rubber soepel en vet, waardoor ijs geen kans maakt.
  3. De autohoes helpt niet alleen tegen bevroren ruiten: ook portieren gaan gemakkelijk open nadat ze een nacht toegedekt zijn onder de autohoes.

Trekt u vooral niet te hard aan de vastgevroren deur, hierdoor kunnen de deurrubbers beschadigd raken en kan het zomaar een dure grap worden. Duw er liever een keer stevig tegenaan. Hierdoor kan het ijs in beweging komen en losraken, waardoor de deur weer opengaat.

Laat uw ruitenwissers en deurrubbers regelmatig nakijken. U kunt de wisserbladen en rubbers laten checken bij uw Broekhuis garage.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1