- x 30.12.2022
Blog Vers van de rolband

Oh nee! Een botsing! Wat moet u doen?

Stel u rijdt laat in de avond enigszins vermoeid terug naar huis en bent wellicht niet zo alert meer. Een ongeluk zit dan echt in een klein hoekje. Ineens staan alle auto’s voor u op de rem, u reageert nét te laat en botst met uw auto op de auto voor u. Dat is schrikken en enorm balen. Allereerst is het in zo’n situatie belangrijk dat u probeert rustig te blijven, hoe moeilijk dat ook is.

U moet een aantal stappen volgen om ervoor te zorgen dat u uw verantwoordelijkheid neemt als de botsing uw schuld is. Zo moeten de verzekeringen van beide partijen worden ingeschakeld. Maar er zijn nog meer stappen te nemen. Wij leggen ze uit.

Stap 1:
Misschien wel de belangrijkste stap. Stel iedereen die betrokken is bij het ongeval veilig. Controleer of iedereen ongedeerd is en zorg voor een veilige omgeving. Zorg er als het kan ook voor dat alle auto's niet verder worden verplaatst. Zet de waarschuwingslichten van uw voertuig aan.

Stap 2:
Bel 112 als er ernstige letsel of schade is. De politie zal komen en indien nodig komt er een ambulance. De politie kan helpen bij het creëren van een veiligere situatie voor u en de overige weggebruikers door de auto’s voorzichtig te verplaatsen. Als uw auto en die van de andere partij niet meer de weg op kunnen, wordt een sleepdienst gebeld om u en de auto’s op te halen.

Stap 3:
Als u en de andere partij beide veilig zijn, vult u gezamenlijk het schadeformulier in. Zorg ervoor dat u alle relevante informatie verzamelt. Verzamel de contactgegevens van alle betrokkenen, waaronder naam, adres, telefoonnummer, verzekeringsgegevens en rijbewijsnummers. Neem ook foto's van de schade aan alle voertuigen.

Stap 4:
Vervolgens is het belangrijk om de verzekering in te schakelen. Zij zullen u vervolgens begeleiden bij het verdere proces.

Stap 5:
De verzekeringsmaatschappij zal voor verder afhandeling zorgen, neemt contact op met die van de tegenpartij en zal ervoor zorgen dat de kosten voor de schade aan de auto van de tegenpartij vergoed worden.

Let op: Uw type verzekering bepaalt de dekking van de kosten aan uw eigen auto. Er bestaan verschillende verzekeringspakketten. 

Wilt u weten welke autoverzekering het meest geschikt is voor u?

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1