- x 01.09.2022
Blog Vers van de rolband

Stal uw camper zonder zorgen

De zomervakantie zit erop, voor sommigen het moment om de camper weer naar de stalling te brengen. Wij hebben een aantal tips voor u waarmee u de camper zorgeloos op zijn winterplekje achterlaat.

Kies een overdekte stalling

Zorg ervoor dat u uw camper in een overdekte stalling plaatst. Zo hebben regen, hagel en vrieskou minder invloed op de camper. Ook kan UV-straling uw banden en rubberen afdichtingen niet beschadigen. Een overdekte stalling vermindert dus de kans op extra kosten aan de camper.

Plaats de camper op bokken

In de stalling staat uw camper lang stil. Dit kan zorgen voor vervorming van het loopvlak. Om dit te voorkomen plaatst u de camper op bokken. Hierdoor komen de banden van de grond. Is het plaatsen van bokken niet mogelijk in uw stalling? Verhoog dan de bandenspanning tot maximaal 2 bar boven de adviesdruk. Hierdoor vermindert u de kans op vervorming.

Leeg de waterleidingen

Leeg uw schoonwater- en vuilwatertank en reinig de tanks en de boiler. Tap daarna de leidingen helemaal leeg. Als er geen water meer in de leidingen zit, kunnen ze ook niet bevriezen. Bij onze collega’s van de Gelderse Camper Centrale kunt u terecht voor speciale reinigingsmiddelen voor de watertanks.

Houd de accu opgeladen

Breng uw camper met een volle accu naar de stalling. Vervolgens rijdt u één keer in de twee maanden een uur met de camper, zo blijft de accu in topconditie. Bijkomend voordeel is dat je de camper op een andere manier terugzet, waardoor de banden minder snel vervormen door te lang stilstaan. Kunt u de camper niet uit de stalling halen? Dan is het aan te raden om de accu aan te sluiten op een tijdschakelaar in de stalling, zodat deze tijdig wordt opgeladen.

Gebruik stopblokken

Wanneer u uw camper wegzet in de stalling, kies er dan voor om de camper in zijn ‘vrij’ weg te zetten en gebruik stopblokken om te voorkomen dat de camper van zijn plaatst rolt. Zo voorkomt u dat de remkabel van de handrem vastroest of zelfs bevriest en u niet weg kunt rijden.

Lucht de camper

Zet ramen en ventilatieroosters open als u uw camper stalt. Vergeet ook niet de koelkast open te zetten. Als u dit niet doet, kan het eventuele vocht in de camper niet weg en dat kan nare geurtjes en schimmel tot gevolg hebben. Extra tip: zet kussens en matrassen op hun kant, zodat alle plekken goed geventileerd kunnen worden.

Gebruik winterdiesel

Vul de brandstoftank met winterdiesel. De samenstelling van winterdiesel is beter voor een camper in de stalling. Rijd na het tanken een half uur met de camper, zodat de diesel door alle leidingen is gegaan en vul het dan weer bij met winterdiesel totdat de tank vol is. Het is aan te raden om de camper af en toe uit de stalling te halen en ermee te rijden, zodat de diesel weer door alle leidingen kan gaan.
Ontkoppel alle gasflessen. Controleer of u deze in de stalling mag laten of dat u ze mee naar huis moet nemen.

Maak foto’s

Wanneer u uw camper in de stalling plaatst, is het verstandig om meteen foto’s en filmpjes te maken van de schade die uw camper al heeft. Komt u na een tijdje uw camper weer ophalen en ziet u een nieuwe schade? Dan kunt u met de eerder gemaakte foto’s en video’s aantonen dat dit een nieuwe schade is.

Plan een Bovag onderhoudsbeurt in

Hoe fijn is het om te weten dat er niks aan uw camper mankeert? Breng uw camper daarom, voordat hij naar de stalling gaat, naar de garage voor een Bovag onderhoudsbeurt. Uw camper wordt gecontroleerd door een vakkundige dealer, waarna deze tiptop naar de stalling kan.

Meer tips over campers en kamperen? Lees hier meer!
Is uw camper toe aan een onderhoudsbeurt? Bel of mail onze collega’s van de Gelderse Camper Centrale!
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1