- x 27.02.2024
Blog Broekhuis helpt

Fietsendrager versus campergarage: wat is de beste keuze voor uw fietsen?

Het op de fiets verkennen van pittoreske landschappen en steden is voor personen met een camper een belangrijk onderdeel van de reis. Maar het meenemen van fietsen vraagt om een goede afweging. Twee veelgebruikte opties zijn het gebruik van een fietsendrager, of het opbergen van de fietsen in de campergarage. In deze blog belichten we de voor- en nadelen van beide opties, om u te helpen de juiste keuze te maken.

Soorten fietsendragers

Er zijn diverse soorten fietsendragers op de markt, elk met hun unieke kenmerken. Een populaire optie is de fietsendrager op de achterwand. Ideaal voor lichte racefietsen, maar vaak niet geschikt voor zwaardere e-bikes. Een alternatief is de fietsendrager op de trekhaak die ook geschikt is voor e-bikes, mits de accu’s worden verwijderd om het gewicht te verminderen​​.

Voordelen:

 • Gemakkelijke toegang: Fietsendragers bieden gemakkelijke toegang tot uw fietsen, waardoor het van de drager halen vrij eenvoudig is.

 • Zichtbaarheid: Uw fietsen zijn zichtbaar, wat handig kan zijn voor een snelle check tijdens stops.

Nadelen:

 • Blootstelling aan weersinvloeden: Fietsen worden op deze manier blootgesteld aan weer en wind, wat kan leiden tot slijtage.

 • Risico op diefstal: Het risico op diefstal is groter vergeleken met het opbergen in een campergarage.

Opbergen van fietsen in de campergarage

De campergarage biedt een veilige en beschutte ruimte voor uw fietsen. Hier zijn de fietsen beschermd tegen regen en fietsendieven. De wielen worden in een aluminium goot geplaatst en het frame wordt vastgeklemd in een speciale houder​.

Voordelen:

 • Bescherming: De garage biedt bescherming tegen weersinvloeden en diefstal.

 • Extra opbergruimte: Naast fietsen kunt u ook andere spullen opbergen.

Nadelen:

 • Minder gemakkelijk toegang: Het kan lastiger zijn om de fietsen in en uit de garage te krijgen, zeker als de garage vol is.

 • Beperkte ruimte: De ruimte kan beperkt zijn, vooral in kleinere campers.

Vergelijking: fietsendrager versus campergarage

De keuze tussen een fietsendrager en het opbergen van fietsen in de campergarage hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en de aard van uw reis.

 • Gemak versus bescherming: Als gemak van toegang tot uw fietsen prioriteit heeft, dan is een fietsendrager een betere keuze. Echter, als bescherming tegen weersinvloeden en diefstal belangrijker voor u is, dan is de campergarage de betere optie.

 • Ruimtebesparing: Een fietsendrager bespaart interne ruimte, terwijl de campergarage intern ruimte inneemt maar ook extra opbergruimte biedt voor andere spullen.

 • Kosten: De aanschaf van een goede fietsendrager kan een investering zijn, terwijl het gebruik van de campergarage meestal geen extra kosten met zich meebrengt.

De keuze tussen het gebruik van een fietsendrager of het opbergen van fietsen in de campergarage is een persoonlijke afweging. Overweeg uw behoeften, de aard van uw reis en de kenmerken van uw camper bij het maken van deze belangrijke beslissing. Bij Broekhuis helpen wij u graag bij het verkennen van de beschikbare opties en het vinden van de juiste oplossing voor uw fietsavonturen.

Fietsendragers vs fietsgarage
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1