- x 22.06.2023
Blog Vers van de rolband

Bijzondere fietstochten in Nederland

Eropuit in eigen land? Er zijn genoeg mooie uitstapjes te plannen. Met mooi weer is het heerlijk om op de fiets te stappen en Nederland te ontdekken. Er zijn ontzettend veel mooie tochten te maken in ons land. Hieronder geven wij u een paar suggesties, waarbij de sportieve fietser niet vergeten wordt.

Fietsen door ‘de rijkdom van het Gooi’

De fietstocht ‘Rijkdom van het Gooi’ is een tocht van bijna 45 kilometer met zeer veel afwisseling. U fietst over de hei, door mooie dorpjes, dwars door oude naaldbossen, langs het Naardermeer en via de Tafelberg in Blaricum weer terug naar Laren.

U start bij knooppunt 51, dat te vinden is achter La Place Laren, waar u de auto kunt parkeren. U fietst in de richting van knooppunt 50, de hei over. De route is hier te raadplegen

Langs de fruitbomen in de Betuwe

In de zomer, maar zeker ook in het najaar, wordt het fruit geoogst in de Betuwe. Het perfecte moment om nog een mooie tocht te maken langs de fruitbomen aldaar.

Deze fietstocht is 46 kilometer lang en voert u langs de rivieren in Gelderland, langs groene weilanden, oude dorpjes, dijken, fruitgaarden en landgoed Mariënweardt, waar u uw ogen de kost kunt geven. De volledige fietsroute vindt u hier. 

De verschillende landschappen in Schoorl

Voor de MTB’ers onder ons is deze route een must: 19,1 kilometer door de bossen, over de heide en met uitzicht op de zee bij Schoorl. Aan uitdaging geen gebrek, zeker niet als u ervoor kiest om de tocht af te sluiten op de ‘nok’ van de duinen, gevolgd door een mooie afdaling.

Volgens vele MTB’ers is dit de nummer 1 route, omdat het parcours zo wisselend en heuvelachtig is. Uw conditie wordt op de proef gesteld! Klik hier als u deze route aandurft!

Kom tot rust tussen de Friese wateren

Friesland heeft veel meren, kanalen en waterwegen. Het uitgestrekte landschap zorgt voor een rustig aangezicht en is heerlijk om doorheen te fietsen. Vanaf het Oost-Friese Wolvega loopt de 42 kilometer tellende fietstocht langs de vele wateren van Friesland.

Onderweg komt u langs vogelkijkhutten, Windmolen de Rietvink, de Klokkenstoel van Spanga en de steiger Et Wiede, die bij mooi weer een perfecte duikplank naar het meertje is. De volledige route vindt u hier.

Zou u deze zomer een fietstocht op een nieuwe fiets willen maken? 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1