- x 04.05.2022
Nieuws algemeen Vers van de rolband Hyundai

IONIQ 5 is de grote ster bij uitreiking World Car Awards

Niet een, niet twee, maar drie prijzen! Bij de uitreiking van de World Car Awards in New York groeide de IONIQ 5 uit tot de absolute ster van de avond. De elektrische Hyundai eindigde als eerste in de categorieën World Electric Car en World Car Design, maar de allermooiste onderscheiding die hij kreeg was toch wel de titel Auto van het Jaar 2022.

Een onafhankelijke internationale jury van 102 experts uit 33 landen wees de IONIQ 5 aan als de grote winnaar. In de finale van de World Car Awards liet de elektrische Hyundai maar liefst 28 concurrenten, verdeeld over diverse categorieën, achter zich. Sinds zijn lancering in 2021 werd de IONIQ 5 in meerdere landen uitgeroepen tot auto van het jaar.

Ultrasnel opladen dankzij 800V-systeem

De IONIQ 5 maakt gebruik van het Electric-Global Modular Platform (e-GMP) dat speciaal is ontwikkeld voor batterij-elektrische voertuigen (BEV) zoals de IONIQ 5. Het biedt grote voordelen op het gebied van prestaties, veiligheid en ruimte. Dankzij het 800V-systeem laadt de IONIQ 5 ultrasnel op. Binnen vijf minuten is zijn rijbereik vergroot met 100 km.

Omdat zijn wielbasis maar liefst drie meter bedraagt en de bodemvloer helemaal vlak is, vertaalt zich dat in een riant interieur, zowel voor- als achterin. Hyundai noemt dat Smart Living Space (slimme leefruimte) en dat thema zie je overal in de IONIQ 5 terug. De uitgebreid verstelbare voorstoelen met volledig plat te leggen leuning en de verschuifbare middenconsole zorgen voor een uitzonderlijke ervaring.

In het interieur zijn bovendien tal van ecologische en recyclebare materialen toegepast. Veel oppervlakken in het interieur – stoelen, hemelbekleding, vloer en armsteun – bevatten milieuvriendelijke en duurzaam gewonnen materialen, zoals uit gerecyclede PET-flessen, en plantaardige garens, wolgaren, ecologisch verwerkt leder met plantaardige extracten en biologische kleurstoffen met plantenextracten.

Nieuw batterijpakket van 77,4 kWh voor IONIQ 5

Onlangs kreeg de IONIQ 5 een update met een nieuw batterijpakket van 77,4 kWh en upgrades op het gebied van comfort en gebruiksgemak, zoals digitale binnen- en buitenspiegels. De camera-gekoppelde binnenspiegel optimaliseert het zicht door een onbelemmerd, panoramisch zicht naar achteren te bieden. De DCM-camera bevindt zich onder de achterspoiler van de IONIQ 5.

De gebruikelijke glazen buitenspiegels op de IONIQ 5 zijn vervangen door digitale buitenspiegels (Digital Side Mirror – DSM). De digitale buitenspiegels verminderen de luchtweerstand en geven de bestuurder van de IONIQ 5 door middel van kleurendisplays aan de binnenzijde van beide voorportieren nog beter zicht naar achteren, zelfs bij slecht weer.

Voor nog betere laadprestaties is de IONIQ 5 uitgerust met preconditioning van de batterij. Tijdens het rijden wordt de batterijtemperatuur automatisch aangepast om bij een laadpunt optimale laadomstandigheden te kunnen garanderen. Preconditioning wordt automatisch geactiveerd wanneer via Connected Routing een laadpunt wordt ingevoerd in het navigatiesysteem van de auto.

Elektrische aandrijflijn levert krachtige prestaties

De elektrische aandrijflijn van de IONIQ 5 levert zeer krachtige prestaties en dankzij de technologie Vehicle-to-Load (V2L) zijn ook elektrische apparaten, zoals een elektrische fiets, een laptop of een televisie, via de IONIQ 5 van stroom te voorzien. Met de geavanceerde connectiviteit en uitgebreide rijassistentiesystemen biedt de IONIQ 5 bovendien de ultieme rijervaring en optimale veiligheid.

De komende jaren introduceert Hyundai nog twee volledig elektrische modellen onder het line-up-merk IONIQ: de IONIQ 6 en de IONIQ 7. De IONIQ 6 is een elektrische sportsedan op basis van de Hyundai Concept EV Prophecy. De IONIQ 7 is een grote elektrische SUV waarvan vorig jaar op de AutoMobility LA in Los Angeles een studiemodel werd gepresenteerd, genaamd SEVEN.

Benieuwd naar de volledig elektrische IONIQ 5? Kom gerust eens langs voor een proefrit. De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. In totaal zijn er vier uitvoeringen: Style, Connect, Connect+ en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 5 (met 58 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1