- x 19.05.2023
Blog Vers van de rolband

5 tips om de juiste kinderfiets vinden

Het moment is aangebroken waarop uw kind klaar is om de wereld op de fiets te verkennen. De aanschaf van de eerste kinderfiets is een belangrijke mijlpaal. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij het kiezen van de perfecte fiets voor uw kleine avonturier? Met onze handige tips hopen we dat u een goede keuze kunt maken.

1. De juiste maat

Het kiezen van de juiste maat is essentieel. Een fiets die te groot of te klein is, kan het fietsen bemoeilijken en het vertrouwen van uw kind schaden. Meet de binnenbeenlengte van uw kind en raadpleeg een maattabel om de geschikte wielmaat te bepalen. Bijvoorbeeld, een 12-inch wielmaat is geschikt voor kinderen van 2-4 jaar, terwijl een 16-inch wielmaat beter is voor kinderen van 4-6 jaar.

2. Veiligheid boven alles

Veiligheid is van het grootste belang bij het kiezen van een kinderfiets. Zorg ervoor dat de fiets voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en controleer of deze is uitgerust met de nodige reflectoren en goede verlichting. Een bel is ook handig om andere weggebruikers te waarschuwen. Overweeg ook het dragen van een passende helm die het hoofd beschermt tijdens een val.

3. Balans en stabiliteit

Voor jonge kinderen zijn balans en stabiliteit cruciaal. Kies een fiets met brede banden en stabilisatoren (zijwieltjes). Deze zorgen ervoor dat uw kind zich veilig en zelfverzekerd voelt terwijl het leert fietsen. Zodra het hebben van evenwicht onder controle is, kunt u de zijwieltjes (eventueel 1 voor 1) verwijderen.

4. Makkelijke remmen

Remmen zijn een belangrijk onderdeel van de fietservaring. Kies een fiets met remmen die geschikt zijn voor de leeftijd en vaardigheden van uw kind. Terugtrapremmen zijn vaak handiger voor jonge kinderen, terwijl handremmen de overstap naar een volwassen fiets vergemakkelijken. Zorg ervoor dat uw kind de remmen gemakkelijk begrijpt en kan bedienen.

5. Comfortabel en verstelbaar zadel

Het zadel moet comfortabel zijn en op de juiste hoogte verstelbaar. Het kind moet met de voeten bij de grond kunnen komen wanneer het op het zadel zit. Dit zorgt voor meer vertrouwen en controle tijdens het fietsen. Een zadel met een handige snelspanner kan het aanpassen gemakkelijker maken naarmate uw kind groeit.

 

Bent u op zoek naar de perfecte fiets voor uw kind?

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1