- x 24.06.2019
Blog Tips & tricks

Tank uw auto niet vol bij temperaturen hoger dan 30 graden

Ook in de auto dienen we rekening te houden met de extra hoge temperaturen die ons land verwarmen deze week. Zo nemen we voldoende water mee in de auto, kijken we vooraf of er geen lange files op de route staan én tanken we onze brandstoftank niet helemaal vol.

De brandstoftank niet helemaal vullen klinkt wellicht een beetje vreemd, maar er is een goede reden voor. Volgens Automobilclub Kraftfahrer-Schutz (KS), de op twee na grootste Duitse autoclub, dient u de tank bij hoge temperaturen niet volledig te vullen. De reden hiervoor is dat benzine en diesel uitzetten door de hitte. Zo zou er brandstof kunnen lekken wat niet alleen slecht is voor het milieu en de lak van uw auto, maar het zou zelfs tot brand kunnen leiden wanneer de brandstof in contact komt met het uitlaatsysteem.

Temperatuurverschil

Het temperatuurverschil tussen de buitenlucht en de temperatuur in de ondergrondse opslagtank wordt steeds groter wanneer de temperatuur buiten stijgt. Zo is de temperatuur in de ondergrondse tank 5 tot 10 graden. Zodra het buiten warmer is dan 30 graden, warmt de brandstof zo snel op dat deze uitzet.

Tanken in de hitte

Om dit te voorkomen kunt u het beste uw tank niet volledig aftanken. Zodra het tankpistool automatisch afslaat, kunt u beter niet doortanken totdat de brandstof in de vulopening zichtbaar is. Zo weet u zeker dat er ruimte is voor de brandstof om enigszins uit te zetten. Daarbij kunt u het beste tanken voordat u een lange reis maakt. Zo verbruikt u tijdig de brandstof waardoor het uitzetten geen probleem vormt.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1