- x 27.01.2023
Blog Vers van de rolband

Wat wordt de kleur van uw auto?

De gemiddelde leaserijder mag na ongeveer 4 jaar een nieuw leasecontract afsluiten. En dat is feest, want u mag een nieuwe auto uitkiezen! Als u de auto van uw dromen heeft uitgekozen, rijst vervolgens de vraag: in welke kleur wilt u hem hebben? Die keuze is voor de één makkelijker gemaakt dan voor de ander. Gaat u voor grijs, de populairste kleur van Nederland? Of gaat u voor iets opvallenders?

De populairste kleuren in 2023

Erg kleurrijk is het Nederlandse wagenpark niet anno 2023. De top 3 populairste kleuren voor auto’s zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek: grijs, zwart en blauw. In het afgelopen jaar reden er ruim 3 miljoen grijze auto’s rond op onze wegen, gevolgd door ruim 2 miljoen zwarte wagens en ruim een miljoen blauwe.

Sinds 2016 is de top 3 populairste kleuren van auto’s niet veranderd. Sterker nog, de hele top 10 van autokleuren is al 7 jaar onveranderd.
Al die jaren zijn dit de populairste kleuren voor auto’s:

1. Grijs
2. Zwart
3. Blauw
4. Wit
5. Rood

6. Groen
7. Bruin
8. Beige
9. Geel
10. Oranje

Opvallende trends anno 2023

Het Duitse chemiebedrijf BASF onderzoekt elk jaar de trends op het gebied van autokleuren. Zij zagen dat er een verandering gaande is: In 2023 gaan we eindelijk meer kleur zien op de weg. De designers van het bedrijf krijgen steeds meer aanvragen voor het maken van autocoatings in opvallende kleuren. Geel, oranje, groen en paars rolt tegenwoordig vaker van de band.

Wereldwijd is wit de populairste autokleur, maar liefst 39% van de auto’s wereldwijd heeft deze neutrale kleur. Gevolgd door zwart, grijs en zilver. Als er in de wereld voor een meer sprekende kleur gekozen wordt, dan zijn de populairste kleuren blauw en rood.

 

De meeste veilige kleuren

We kiezen met z’n allen dus het meest voor de minst opvallende kleuren. Of dat nu ook de meest veilige kleur is? Volgens het Verbond van Verzekeraars niet. Er worden minder ongelukken gemeld met een gele, groene of rode auto dan met grijze, zwarte en witte auto’s. De meest onveilige kleur is roze, volgens het verbond.
 

Weet u nog niet welke kleur uw nieuwe leaseauto moet krijgen? Ook dan denkt Broekhuis Lease met u mee!
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1