- x 29.01.2023
Blog Vers van de rolband

Reizen door Europa in het voorjaar

De natuur die weer tot bloei komt, een heerlijk zonnetje door de ruiten… Kijkt u ook al uit naar het voorjaar? De winter is voor uw gevoel misschien nog maar net begonnen, maar voor u het weet breekt het voorjaar weer aan. En haalt u de camper dan uit de stalling? Zonde als u wacht op de zomer! In deze blog geven we u een aantal reistips.

Canarische eilanden

Op de Canarische eilanden is het heerlijk vertoeven in het voorjaar. Van maart tot en met mei is de gemiddelde temperatuur 22 graden. Niet te warm, maar wel warmer dan in Nederland. Met deze temperaturen kunt u uitstapjes doen naar de mooiste plekken. Op Lanzarote vindt u bijvoorbeeld een bijzonder maanlandschap door de vulkanen. Houdt u meer van woestijnlandschappen? Ga dan eens naar Fuerteventura. Als u gek bent op een groen uitzicht, dan is La Palma een aanrader.

Kvarner baai Kroatië

De Kvarner baai ligt in het Kroatisch Primorsko Goranska. Dit ligt tussen Istrië en de Noordoostelijke kust van Kroatië. Deze baai is populair bij toeristen en dat is niet voor niets. De zee is helderblauw en er zijn verschillende steden in de buurt die de moeite waard zijn om te ontdekken. Denk aan Opatija of Rijeka. Lekker fietsen, wandelen, varen of duiken, het kan allemaal.

Als we naar het weer kijken, kunt u het beste tussen mei en september naar Kroatië. In mei is het een stuk goedkoper dan in de zomer én minder druk. Met 21 graden gemiddeld in het voorjaar kunt u optimaal genieten van de rust en de natuur van Kroatië.

Griekenland

Griekenland is zeker een aanrader voor camperaars. Rijd langs de mooiste stranden, ervaar de oude cultuur en bezoek pittoreske dorpjes of indrukwekkende bezienswaardigheden. Waar u ook rijdt in Griekenland, het uitzicht is vaak adembenemend! In april is het in Griekenland gemiddeld 17 graden, maar in mei al 21. Daarom is ook Griekenland zeker geschikt om in het voorjaar naar toe te gaan!

Sardinië

Op Sardinië moet u rekening houden met smalle wegen en hier en daar met lage tunnels, maar eigenlijk kunt u overal wel komen met de camper. Het eiland ligt in de Middellandse Zee, ten zuiden van Corsica en ten westen van de laars van Italië. De vele havens en de ligging midden in de Mediterranee maken Sardinië zeer geliefd. De zon is veel aanwezig, ook in het voorjaar. De temperatuur ligt dan zo rond de 21 graden.

Sicilië

Misschien denkt u niet direct aan Sicilië als u wilt reizen met de camper. Terwijl dit juist het ultieme roadtrip eiland is! Er is voor ieder wat wils. Pittoreske dorpjes en stadjes, een prachtige vulkaan die de “Vuurtoren van de Middellandse Zee” wordt genoemd, indrukwekkende natuur en een mooi strand. In mei laat de zon zich vaak zien met een temperatuur van 22 graden. Genieten!

Controleer de camper op vochtschade

Voordat u in het voorjaar eropuit trekt, is het belangrijk om de camper op eventuele vochtschade te controleren, zeker nadat die in de winterstalling heeft gestaan. 

Meer weten over vochtschade?

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1