- x 11.10.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband SEAT

SEAT Leon door AUTOBEST uitgeroepen tot ‘Best Buy Car of Europe 2021’

Tijdens de 20e editie van de AUTOBEST Gala Awards werd de SEAT Leon uitgeroepen tot ‘Best Buy Car of Europe 2021’. De SEAT Leon overtuigde de vakjury met zijn bijzondere mix aan kenmerken en eigenschappen.  

SEAT Leon overtuigd de vakjury van AUTOBEST

Als bestseller van het merk sinds 2014 staat de SEAT Leon vaker in de spotlight. De mix van sportiviteit, efficiency, geavanceerde veiligheid en connectiviteit overtuigde de vakjury van AUTOBEST om de award ‘Best Buy Car of Europe 2021’ toe te kennen aan de SEAT Leon. Het is de tweede keer in SEAT’s 70-jarige historie dat een AUTOBEST- Award is gewonnen. In 2017 was het de SEAT Ateca die voor dezelfde award in aanmerking kwam.

“Het winnen van deze AUTOBEST- award in de categorie ‘Best Buy Car of Europe 2021’ is de best mogelijke erkenning voor het team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de beste Leon ooit,” vertelt Wayne Griffiths, CEO van SEAT en CUPRA.

Een voertuig dat past bij de bestuurder

De SEAT Leon biedt meer connectiviteit, waardoor het de eerste volledig verbonden auto van het merk is. Een reeks benzine (TSI), diesel (TDI), compressed natural gas (TGI), mild-hybrid (eTSI) en plug-in hybride (e-HYBRID) aandrijflijnopties bieden de bestuurder een voertuig dat past bij zijn levensstijlbehoeften. Samen met de integratie van de nieuwste beschikbare rijhulpsystemen is de SEAT Leon een van de beste in zijn categorie. Dit wordt versterkt door de vijf sterren die zijn behaald in de Euro NCAP-tests van 2020.

20e editie van de AUTOBEST Gala Awards

Sinds 2001 wordt de AUTOBEST Gala Awards jaarlijks georganiseerd. Het event behoort tot de meest prestigieuze autoverkiezingen van Europa waarin dit jaar 32 Europese autojournalisten als vakjury de Leon bekroonde als ‘Best Buy Car of Europe 2021’. Tijdens een finaletest in Oostenrijk kreeg de vakjury de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met alle aandrijfvarianten van de SEAT Leon, waaronder de recent geïntroduceerde plug-in hybrideversie.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1