- x 22.07.2022
Blog Vers van de rolband

Tips voor koken op de camping

Tijdens een relaxte camperreis maakt een smakelijk diner het vakantiegevoel helemaal compleet. En zeg nu zelf, wat geeft meer voldoening dan een lekkere, zelf gekookte maaltijd? In dit blog geven wij u een aantal tips.

Onze nummer 1 tip voor koken op de camping is om (een deel van) uw eigen keukengerei mee te nemen. Wat ons betreft zijn de volgende voorwerpen onmisbaar in de camperkeuken:

  • Een hoge (lichtgewicht) hapjespan waar veel in past. Deze kunt u voor veel verschillende gerechten gebruiken en komt eigenlijk altijd van pas.
  • Een goed koksmes. Een bekende keukenfrustratie; snijden met een te klein mes. Voorkom irritaties op vakantie, dus een goed mes mag niet ontbreken in uw camper.
  • Een fijne snijplank. Of u nu kiest voor een buigbare kunststof snijplank of een grote houten plank, neem een snijplank mee waar u goed op kunt werken.
  • Een kurkentrekker, handig op reis! Onze tip: zorg ervoor dat er altijd een kurkentrekker in uw camperkeuken ligt. Een zelf gekookte maaltijd met een goed glas (lokale) wijn… dat is optimaal genieten. Houdt u of uw reisgenoot meer van bier? Er zijn handige kurkentrekkers die ook een haakje hebben om een bierfles open te maken.

Camperuitzet

Als u vaker op campervakantie bent geweest, kunt u het bevestigen: buiten smaakt alles beter. Op de camping eet u vaak onder andere omstandigheden dan thuis. Daarom raden wij aan om melamine campingservies mee te nemen. Dit is vrijwel onbreekbaar en licht in gewicht. Als u buiten eet met uw bord op schoot, is de kans op morsen groter. Kies daarom voor diepe borden. Campingserviezen van onder andere Travellife zijn in onze winkel verkrijgbaar in verschillende kleuren, soorten en maten.

Neem verder altijd nét wat meer bestek en servies mee dan u nodig denkt te hebben. Een extra bord of vork kan altijd van pas komen tijdens het koken. Verder geven wij u de tip om uw favoriete kruidenpotjes ook mee te nemen op vakantie. Hiermee tovert u de simpelste gerechten snel om tot heerlijke maaltijden.

Tips voor het inruimen van uw camper

Om het keukengerei en al uw andere spullen in de camper mee te kunnen nemen, hebben we ook hierover een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Lees daartoe het bericht Vier tips voor het inruimen van uw camper

Tot slot onze belangrijkste tip: geniet van uw vakantie! Heeft u op reis nog een vraag over uw camper?

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1