- x 10.06.2024
Blog Vers van de rolband

U kent het wel; u heeft uw auto net schoongemaakt en wanneer u de volgende dag bij uw auto aankomt, zit hij alweer helemaal onder de vogelpoep. Vaak gaat u dan niet opnieuw uw auto wassen en laat u het gewoon zitten. Toch is het beter om de vogelpoep wel zo snel mogelijk weg te halen. In combinatie met zonlicht kan het namelijk lelijke vlekken achterlaten wanneer u dit te lang laat zitten.

Wat maakt vogelpoep zo schadelijk?

Vogelpoep lijkt misschien een klein ongemak, maar het kan grote gevolgen hebben voor de lak van uw auto. Het bevat namelijk een mix van zuren en enzymen die de beschermende laklaag van uw auto kunnen aantasten. De zuren kunnen door de lak heen dringen en permanente vlekken of zelfs roest veroorzaken. 

Hoe verwijdert u vogelpoep het beste?

Wanneer het er nog maar kort op zit, gaat het er vrij gemakkelijk af met een zachte doek met lauw water. Maar zit het al langer op uw auto, dan zijn er genoeg andere manieren om dit te verwijderen:

 • Reinigings- of ontsmettingsdoekjes
  Veeg de vogelpoep met het doekje weg.
 • Klei-reinigingsmiddel (Clay Bar)
  Spray het middel op de vervuilde plek. Wrijf voorzichtig met de clay bar over de plek om de vogelpoep en andere onzuiverheden te verwijderen.
 • Speciale vogelpoepverwijderaars
  Spray de verwijderaar op de vogelpoep. Laat het even inwerken volgens de instructies op de fles en veeg het weg met een zachte doek.
 • Warm zeepwater
  Meng warm water met een beetje autoshampoo. Doop de spons of doek in het zeepwater en leg deze op de vervuilde plek. Laat het een paar minuten inwerken en veeg dan voorzichtig weg.
 • Microvezeldoek en detail spray
  Spuit de detail spray op de vervuilde plek. Gebruik de microvezeldoek om de poep voorzichtig weg te vegen.
 • CommerciĆ«le reinigingsproducten
  Volg de instructies van het product voor het beste resultaat. De manier verschilt per product.

Kom langs bij Broekhuis

Is het u wel gelukt om de auto te ontdoen van de uitwerpselen, maar is de lak desondanks beschadigd geraakt? Kom dan gerust langs in onze werkplaats. Na het maken van een afspraak staan onze experts klaar om uw auto met een professionele lakbehandeling er weer als nieuw te laten uitzien. 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1