- x 28.02.2022
Blog Vers van de rolband

Wat kunt u doen om uw camper te beveiligen?

Wanneer u met de camper op vakantie bent, wilt u natuurlijk niet terugkomen van een gezellige middag weg en zien dat uw persoonlijke eigendommen verdwenen zijn. Of dat uw voertuig nergens meer te bekennen is! Om dit te voorkomen, leest u in dit blog hoe u uw camper kunt beveiligen.

Volg uw gevoel

Zodra u onderweg bent met de camper zult u op de meest uiteenlopende plekken terecht komen. In een vreemd land of onbekende plek weet u niet altijd in welke omgeving u zich bevindt. Ga daarom altijd af op uw gevoel. Uw onderbuikgevoel geeft vaak al een goede indicatie over de veiligheid van de plek en de kans op inbraak.

Toch is het fijn om er zeker van te zijn dat uw camper goed beveiligd is. Wij geven u enkele voorbeelden van beveiligingssystemen.

Mecahnische beveiliging

Mechanische beveiliging is beveiliging met speciale sloten of beugels die ramen en deuren vergrendelen. De standaard sloten van campers zijn meestal gemakkelijk open te maken door inbrekers. Daarom is het mogelijk om een pedaalslot, versnellingsbakslot of stuurslot te gebruiken. Deze sloten zijn gebruiksvriendelijk, snel en gemakkelijk.

Het aanbrengen van deze beveiligingssystemen kost weinig moeite. Koop daarom vóór u op vakantie gaat uw beveiligingsslot en ga onbezorgd op weg. Hieronder leest u enkele beveiligingssystemen die uw camper en caravan extra veilig maken.

Disklok stuurwiel

Wanneer u met de camper op vakantie gaat, is het verstandig om een Disklok stuurwielslot aan te schaffen. Dit is een stalen hoes die u om uw stuur kunt vastzetten. Wordt er dan toch ingebroken in uw camper, dan kunnen inbrekers uw camper niet besturen. Het Disklok stuurwielslot is ’s werelds sterkste stuurwielvergrendeling.

Raamfix raambeschermers

Verder kunt u ook de ramen van uw camper of caravan extra beveiligen met Raamfix raambeschermers. Deze raambeschermers zijn stalen handgrepen en kunnen gemakkelijk, zonder gereedschap, geplaatst worden in uw camper of caravan. Zo kunnen inbrekers van buiten de ramen niet openen.

4x Bearlock

Ook is het mogelijk om een Bearlock te laten installeren in uw camper. Bearlock is een mechanisch slot voor uw versnellingsbak of stuur. Het systeem wordt geïntegreerd in uw camper en vastgezet met afbreekbouten en/of moeren zodat het systeem permanent in het interieur geplaatst is. Op deze manier kunnen inbrekers het Bearlock nooit verwijderen. Het systeem is erg gemakkelijk te bedienen en is geschikt voor zowel automaten als schakelcampers.

Alarmsystemen

Naast mechanische beveiliging zijn er ook alarmsystemen. Bij Broekhuis Campers werken wij met Thitronik alarmsystemen. Deze draadloze alarmsystemen zijn zeer gebruiksvriendelijk. Als extra optie is het ook mogelijk om een radio gas alarm toe te voegen dat u beschermt tegen narcosegassen, propaan en butaan.

Er is een basispakket voor het Thitronik alarmsysteem, de Wipro 3. Bij de Wipro 3 wordt er een cabinesysteem met sensor op de cabinedeur geplaatst. Daarnaast is het ook mogelijk om een raam, luik of deur te beveiligen met een extra sensor. Neemt u uw fietsen mee op vakantie? Dan is er een speciale kabellus voor uw fietsen die u in de garage of achterop de camper plaatst.

Het Thitronik alarmsysteem is speciaal ontwikkeld als inbraakbeveiliging voor campers, waarbij het extra beveiligen van persoonlijke eigendommen voorop staat. Het grote voordeel van een Thitronik alarmsysteem is dat u zelf kunt bepalen welke onderdelen van uw camper u extra wilt beveiligen. Het Thitronik alarmsysteem kan gebruikt worden voor het beveiligen van deuren, ramen en de eigen fietsen.

Beveilig uw camper

Wilt u meer weten over het beveiligen van uw camper? Wij geven u graag advies over de beste opties!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1