- x 27.03.2024
Blog Tips & tricks

Veilig en zorgeloos autorijden in de zomertijd

Het is weer zover, 31 maart gaat de zomertijd van start. Veel mensen zijn hier heel blij mee. U kunt namelijk weer naar het strand, de barbecue aansteken of een heerlijke wandeling maken door de bloeiende natuur. De zomertijd verandert ook een heleboel op de weg en dus is het handig om goed voorbereid de weg op te gaan. Lees hierbij onze tips!

Overstappen op zomerbanden

Nu de koude en gladde dagen achter ons liggen, is het weer tijd om over te stappen op zomerbanden. Bij hoge temperaturen worden winterbanden al snel te heet en slijten ze veel sneller. Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor warmer weer en slijten daardoor minder snel. Daarnaast hebben ze in deze weersomstandigheden meer grip dan winterbanden. Een bandenwissel is voor onze monteurs een snel en eenvoudig klusje. Heeft u nog geen tijd gehad om uw banden te wisselen? Maak dan een afspraak bij een Broekhuis-dealer bij u in de buurt.

Fellere zonnestralen

Het blijft langer licht en de zon schijnt niet alleen langer, maar is ook feller. Zo is de auto bij warme temperaturen snikheet wanneer u instapt. Uw airco moet dan hard werken om het in de auto weer aangenaam te maken. Vervolgens bent u aan het knijpen met uw ogen, omdat u tegen de zon inkijkt en de zonneklep niet uw hele gezicht afschermt. Het is daarom verstandig om een zonnebril in uw auto te leggen. U beschermt hiermee uw zicht. Veel auto-ongelukken ontstaan door slecht zicht en deze kans is kleiner bij het dragen van een (goede) zonnebril.

De klok verzetten op uw dashboard

Steeds meer nieuwe apparaten zetten de klok automatisch een uur vooruit. Toch zijn er ook apparaten die we handmatig moeten instellen. Dit geldt dan onder andere voor de klokken in het dashboard van de auto. Het instellen van de tijd op uw dashboard is in de meeste gevallen heel eenvoudig. Vaak kunt u met de knopjes rondom uw dashboard de tijd aanpassen. Mocht dit niet lukken, dan kunnen wij u uiteraard helpen bij één van onze vestigingen.

Is uw airco nog steeds goed?

Tijdens de warme dagen gebruikt u de airco veel vaker dan in de wintertijd. Het is daarom van belang om uw airco goed te onderhouden. Omdat een airco tijdens de zomer koelt, wordt uw airco ook nat van binnen. Hierdoor kunnen er bacteriën en algen groeien. Om dit te voorkomen kunt u zo’n 10 minuten voordat u op locatie bent, de airco alvast uitzetten. Deze krijgt dan de tijd om te drogen. Wilt u uw airco laten nakijken of reinigen? Lees hier meer over de Broekhuis airco servicebeurt.

Voorjaarsschoonmaak
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1