Wat de toekomst ook brengt, Ford is er klaar voor. Met een indrukwekkend offensief geëlektrificeerde modellen gaat Ford schoon en zuinig de toekomst tegemoet. Van volledig elektrisch aangedreven modellen tot aan (plug-in) hybride uitvoeringen; Ford heeft altijd de gewenste elektrische auto in het assortiment, met de 100% elektrische Ford Mustang Mach-E als absolute benchmark. Inderdaad, zelfs legendes elektrificeren. Nu verkrijgbaar bij Broekhuis!

Iconische elektro-power

In de jaren 20 van het huidige millennium kunnen we niet langer om elektrisch rijden heen: het is milieuvriendelijk, brandstofbesparend, comfortabel, snel en onderhoudsarm. En dan hebben we de vele fiscale voordelen nog niet eens meegerekend. Elektrisch rijden scheelt bezoeken aan de pomp, verlaagt de CO2-uitstoot en is dankzij subsidies van de overheid bovendien interessant voor uw portemonnee. Ondertussen vliegt de actieradius van de lithium-ion accu’s omhoog en maakt ook het imago van de elektrische Ford reusachtig grote stappen. Hoofdverantwoordelijke hiervoor is natuurlijk de Ford Mustang Mach-E: een Ford EV die zijn iconenstatus met trots draagt. En dan zijn er nog de verschillende Ford hybride modellen, voorzien van EcoBoost Mild hybride (MHEV) tot aan plug-in hybride (PHEV) systemen. Van Puma tot aan Kuga. Eén ding hebben ze alvast met elkaar gemeen: elektrische Ford power.

Ford Ecoboost

Mustang muscle car goes electric

Wie Ford EV zegt, zegt Mustang Mach-E. De naam refereert aan ongekende spierballen en dat is geheel terecht. Toch is de Mach-E een volledig op zichzelf staand model. Zo is de dynamisch gelijnde, atletisch gevormde Ford een crossover SUV en geen Fastback. Al is ook de Mach-E niet vies van sportieve coupé-invloeden. Nog groter zijn de verschillen onderhuids: de Ford Mustang Mach-E is een 100% elektrisch aangedreven auto en met dat uitgangspunt is hij vanaf het begin ontworpen. De elektrische SUV doet zijn iconische naam eer aan door de spierballen te tonen van een volbloed muscle car: afhankelijk van het accupakket dat u kiest, levert de Ford EV maximaal 258 pk of 338 pk. De 70 en 98 kWh accu’s verdelen hun krachten over de achterwielen of optioneel over elk van de vier wielen. Accelereren van 0-100 km/h neemt tussen de 5 en 6 seconden in beslag. Het sportieve Mustang-DNA gaat in dit geval gepaard met een verpletterende actieradius: de Mach-E is het toppunt van elektrisch Ford rijden door tot wel 610 km ver te komen op één volle batterij.

Ford Mustang Mach-E GT

Ford Mustang Mach-E GT: luid en duidelijk de krachtigste

U verwacht (nog) meer power van een Pony badge? De Ford Mustang Mach-E GT snoert iedereen die de rijbeleving van een elektrische auto in twijfel trekt, de mond. De full electric Mach-E GT stuift binnen 3,7 seconden van 0 voorbij de 100 km/h. Met 830 Nm koppel levert Ford’s elektrische paradepaard niets dan brute kracht. En zo klinkt de Ford EV ook: de drie beschikbare rijmodi genaamd Active, Whisper en Untamed passen de sound van de motor aan op uw stemming. De omgevingsverlichting en zelfs het reactievermogen van de Ford Mustang Mach-E sluiten hier naadloos op aan. Schiet de actieradius door al uw enthousiasme sneller omlaag dan gepland? Geen nood: ook het opladen gaat in een rap tempo, via de optionele Ford Connected Wallbox of via een openbare DC-snellader. Dit gaat extra eenvoudig dankzij de bijgeleverde FordPass. Met een maximum laadsnelheid van 50 kW komt er elke 10 minuten 119 km aan actieradius bij. Opladen van 10-80% neemt zo’n anderhalf uur in beslag. Kortom, even lunchen en weer dóór!

Ford EcoBoost versus Plug-in hybride

U ziet ook toekomst in elektrisch Ford rijden, maar dat hoeft niet per se met een Mustang? Dan zijn de verschillende Ford PHEV’s en Ford MHEV’s zeker het overwegen waard. Vrijwel elke nieuwe Ford is uit te rusten met een elektromotor, gecombineerd met een EcoBoost benzinemotor. De EcoBoost hybride combineert het krachtige en emissieloze karakter van de Ford EV met de veelzijdigheid van een conventionele brandstofmotor. De batterij wordt tijdens het rijden automatisch opgeladen door vrijgekomen remenergie om te zetten in een stroom c.q. een tijdelijke boost voor de benzinemotor. De EcoBoost Mild hybride motoren zijn leverbaar in de Ford Fiesta, Focus, Mondeo, Explorer en bestelwagens van Ford. Voor de Ford Kuga maakte de fabrikant een uitzondering: de plug-in hybride technologie biedt de mogelijkheid om met de Kuga ook volledig elektrisch te rijden tot wel 56 km; handig voor korte stadsritten en het verkrijgen van toegang tot milieuzones. Want met een elektrische Ford, daar wilt u overal mee naartoe!

Auto opladen
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1