- x 10.03.2023
Blog Vers van de rolband

De mooiste camperreizen in Noord-Europa

Kunt u ook niet wachten om weer met de camper op pad te gaan? Wij hebben een aantal prachtige bestemmingen in het noorden van Europa voor u op een rij gezet. Ontdek welke bestemming het beste bij u past voor een onvergetelijke camperreis!

Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land om met de camper doorheen te reizen. Noorwegen staat bekend om de ruige natuur en is een paradijs voor wie van rust houdt. Zolang u het landschap en de daarbij behorende landeigenaren respecteert, mag u in principe overal met de camper overnachten. Hierdoor kunt u op een unieke manier genieten van de prachtige gebergten van Noorwegen, zoals de Jotunheimen en Trollheimen. Ook de Atlantic Road, de mooiste weg ter wereld, mag u niet missen wanneer u een bezoek brengt aan Noorwegen. Reist u tussen september en april door Noorwegen? Dan heeft u goede kans om het indrukwekkende Noorderlicht te zien! Een tip: download een Noorderlicht-app, zodat u precies weet wanneer u dit natuurfenomeen kunt bewonderen. Handige (gratis) apps zijn MyAuroraForecast of Aurora Notifier.

Behalve in Noorwegen valt er ook in Denemarken en Zweden veel te ontdekken. Lees daartoe de blog Camperreis door Scandinavië.

België

België heeft veel te bieden voor camperreizigers. De Belgische natuur is het bezoeken zeker waard. In de Belgische provincie Limburg vindt u Nationaal Park Hoge Kempen. Dit park heeft 200 kilometer aan wandelpaden en is een paradijs voor wandelaars. Uitgestrekte dennenbossen en zandverstuivingen wisselen elkaar af. Ook het prachtige Zoniënwoud is een aanrader voor wie België bezoekt. Een deel van dit eeuwenoude bos is UNESCO Werelderfgoed. Dit bos ligt vlak bij het levendige Brussel. Deze combinatie van rust en gezelligheid maakt België een fantastische camperbestemming. Hoewel vrij kamperen illegaal is, heeft België genoeg (natuur)campings en camperplaatsen die 24/7 toegankelijk zijn. Hierdoor kunt u dicht bij huis genieten van een onvergetelijke camperreis.

Duitsland

Duitsland is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en populair onder camperaars. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over camperplaatsen, want die zijn er genoeg. In het zuiden van Duitsland vindt u het prachtige Zwarte Woud. Hier kunt u overnachten aan de Schluchsee. Vanaf hier vindt u op korte afstand diverse indrukwekkende wandelroutes langs bergen en watervallen. Verder heeft Duitsland veel fraaie steden die een bezoek zeker waard zijn. Denk hierbij aan Berlijn, waar u veel musea en de indrukwekkende geschiedenis van de stad kunt ontdekken. Daarnaast vindt u in de buurt van Berlijn ook prachtige natuurparken zoals het Mauerpark of het Krumme Lanke. Deze parken zijn zeer toegankelijk voor wandelaars, maar u kunt de parken ook bezoeken met de camper.

Nederland

Ons mooie Nederland mag zeker niet aan deze lijst ontbreken. Dit is dé perfecte plek om dicht bij huis te kunnen genieten van een heerlijke rondreis met een camper. Breng een bezoek aan de prachtige Veluwe in Gelderland of de Alde Feanen in Friesland. Ook voor stedentrips is Nederland zeer geschikt. Bezoek bijvoorbeeld het gezellige Groningen of Middelburg. Hoewel Nederland een klein land is, is het de ideale plek voor camperaars die van rondreizen houden. Camperplaats Duurswoldje ligt in Groningen en biedt voornamelijk rust en stilte. In de buurt vindt u prachtige fietsroutes, zoals de Woldmeer route of de Dollard route. Of wat dacht u van een bezoek aan Flevoland?

Heeft u geen camper, maar wilt u wél genieten van een mooie camperreis? U kunt bij ons ook een camper huren!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1