- x 05.07.2024
Nieuws algemeen Vers van de rolband

Hoe haalt u het maximale uit uw proefrit?

Voor veel automobilisten is een proefrit voor een eventuele nieuwe auto een leuke ervaring. En wij als autodealer doen er alles aan om dit moment speciaal en waardevol te maken. Daarom hebben we een aantal tips om het maximale uit een proefrit te halen.

Eerste indruk

Vervolgens neemt men plaats achter het stuur en bekijkt de omgeving. De zichtbaarheid rondom de auto is cruciaal voor veilig rijden. Controleer dan ook of er goed zicht is met de spiegels en de dode hoeken. Besteed ook aandacht aan het interieur. Voelt het comfortabel aan? Zit u lekker? Kunt u goed en makkelijk uw stoel verstellen? Is er genoeg beenruimte? Stel de stoel en het stuur af om te zien of er een fijne rijpositie te vinden is.

Rijden

Vervolgens rijdt men weg bij de dealer. Sommige mensen hebben van tevoren een route uitgestippeld en anderen bedenken op dat moment zelf welke kant ze op gaan. De exacte route die men wilt rijden, maakt in principe niet veel uit. Wel is het verstandig om een aantal verschillende verkeersomstandigheden en wegen uit te proberen. De snelweg, de stad, een paar bochtige wegen én, als deze er zijn, een paar onverharde wegen. De snelweg is een goede plek om de acceleratie van de auto te testen. Hoe snel reageert de auto als u gas geeft? Test hierbij dan ook even de remmen. Reageren ze zoals u verwacht?

Rijdt u daarna de stad in om onder andere uw stuurrespons te testen? In deze drukke omgeving merkt u in korte tijd goed, hoe de auto zich gedraagt. Luister ook meteen even naar het geluid en of de auto niet te veel trillingen geeft in het interieur bij verschillende snelheden. Een stille en soepele rit draagt immers bij aan het rijcomfort.

Technologie en functies

Eenmaal op een rustigere weg, neem de tijd om alle technische snufjes te testen. Probeer het navigatiesysteem uit en kijk hoe intuïtief de rijhulpsystemen zijn. Zijn de knoppen en bedieningselementen gemakkelijk te bereiken en te gebruiken? Dit zijn allemaal belangrijke aspecten die de rijervaring kunnen beïnvloeden.

Comfort en ruimte

Stop de auto en controleer de ruimte op de achterbank en in de kofferbak. Is er genoeg ruimte voor passagiers en bagage? Rijd een stuk over een hobbelige weg om het comfort van de vering te testen. Hoe goed absorbeert de auto de hobbels en drempels?

Speciale functies

Als de auto specifieke functies heeft die belangrijk zijn, zoals parkeersensoren, een achteruitrijcamera of vierwielaandrijving, is het aangeraden deze ook te testen. Werken ze zoals gehoopt?

Na de proefrit

Terug bij de dealer bespreekt men de rijervaring. Hier krijgt men de kans eventuele vragen te stellen die tijdens de rit naar boven zijn gekomen én kan er gekeken worden of er iets met de prijs mogelijk is. 

Heeft u bij ons een auto gezien die bij u past? Plan dan uw proefrit in.

Als officieel autodealer van een breed scala aan merken, beschikken wij over auto’s van verschillende soorten en maten. Hierdoor kunnen wij u helpen de auto te vinden die bij u past. Heeft u een auto op het oog? Plan dan uw proefrit in en laat u inspireren door de prestaties en het comfort van een Broekhuis-auto.

Heeft u hulp nodig bij de zoektocht naar uw nieuwe auto?

Sommige mensen ervaren de zoektocht naar een nieuwe auto als een hoofdpijndossier. Soms weet u precies wat u wilt en kunt u de juiste auto niet vinden. En soms weet u helemaal niet waar u eigenlijk naar op zoek bent. In deze gevallen kunt u contact opnemen met de Broekhuis-klantenservice. Bij de klantenservice zitten experts die gemotiveerd zijn om u te helpen bij uw zoektocht naar een nieuwe auto. Zij zoeken met u mee naar de auto die perfect op uw behoeften aansluit.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1