- x 05.05.2022
Blog Vers van de rolband

Ontdek Friesland op haar best

Wilt u Nederland ontdekken? Dan hebben wij voor u een paar prachtige natuurgebieden uitgezocht! Elke provincie in Nederland heeft zo zijn eigen schoonheden. In deze reeks zullen wij van elke provincie de hoogtepunten voor u uitlichten. Met in dit blog Friesland. Ontdek al het moois van Friesland en laat u inspireren door deze 3 schitterende natuurlandschappen.

Nationaal Park De Alde Feanen

Nationaal Park De Alde Feanen is een moerasgebied bij uitstek. Dit Natura 2000-gebied bestaat uit wel 425 hectare oppervlaktewater. Ter vergelijking, dat zijn 425 ijsbanen! Het is het thuis voor meer dan 450 soorten planten en de broedplek van honderden soorten vogels. Zo ook de zeldzame purperreiger en de roerdomp. Het moerasgebied in De Alde Feanen is nog relatief jong. Dit komt doordat al het hout werd gekapt in de Tweede Wereldoorlog. Na tientallen jaren rust hebben zeldzame en waardevolle bomen en struiken zich er ontwikkeld. U kunt dan denken aan de zwarte els of de grauwe wilg. Dit maakt het voor dieren een geliefde plek. In dit prachtige stukje natuur kunt u dan ook een nachtegaal, reeën of de zeldzame boommarter tegenkomen. Lees hier meer over Nationaal Park De Alde Feanen.

Park Jongemastate

Park Jongemastate is een bijzonder park voor de flora- en faunaliefhebbers. Vroeger was dit park in privébezit en dus niet toegankelijk voor particulieren. Vandaag de dag is het een uitzonderlijke verschijning in het Friese landschap. Het doet dan ook een beetje denken aan de Engelse hooglanden met haar slingerpaadjes. Dit is een oase van rust voor bosvogels. Elk seizoen doet dit park u weer verrassen. De vele stinzenplanten veranderen het gehele jaar door. Het hoogtepunt vindt u bij de historische toegangspoort uit het jaar 1603. Dit is het enige overgebleven stuk van de state van vroeger. Een bezoek is zeker een aanrader! Lees hier meer over Park Jongemastate.

De Waddenzee

Wist u dat de Waddenzee 1 van de 9 is op de Werelderfgoedlijst van Nederland? Dit natuurgebied komt nergens anders ter wereld voor. Het dynamische landschap is uniek door de invloeden van eb en vloed die dagelijks te zien zijn. Het kenmerkt zich door het uitgebreide stelsel van geulen en droogvallende zandplaten. Maar ook mosselbanken, uitgestrekte kwelders en witte zandstranden. Deze variatie maakt het een uniek leefgebied. Het is dan ook de tussenstop van miljoenen vogels tijdens hun jaarlijkse trektocht. Kies hier uw fiets- of wandelroute.

Natuurgebieden in andere provincies

Behalve Friesland hebben ook andere provincies natuurgebieden die zeer de moeite waard zijn om met de camper te ontdekken, bijvoorbeeld in Zeeland, Groningen en in Noord-Brabant.

Wilt u met een goed gevoel op vakantie?

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1