- x 08.07.2024
Nieuws algemeen Vers van de rolband SEAT

Maak kennis met de 40 jaar-editie van SEAT: de FR Anniversary

Dit jaar viert SEAT de veertigste verjaardag van de Ibiza met een nieuwe, limited edition variant: de FR Anniversary.

Het begin van de Ibiza

De eerste generatie van de SEAT Ibiza was het eerste model dat volledig door SEAT zelf werd ontwikkeld. Voor het ontwerp maakte SEAT gebruik van de expertise van bekende namen zoals Giorgetto Giugiaro voor het exterieurdesign, Karmann voor het interieurontwerp en Porsche voor de aandrijftechnologie. Deze samenwerking resulteerde in een auto die een maatstaf werd in zijn segment en de basis legde voor het wereldwijde succes van SEAT.

"Het succes van de iconische Ibiza was zo groot dat het model in sommige landen bekender werd dan ons merk zelf! In 2024 heeft SEAT het beste productaanbod in zijn geschiedenis en is het sterker dan ooit", aldus SEAT’s CEO Wayne Griffiths. "In 2023 steeg de verkoop van SEAT met 24%, wat resulteerde in 288.400 verkochte auto’s wereldwijd."

De unieke en gelimiteerde FR Anniversary

De Seat Ibiza FR Anniversary is gebaseerd op de ‘standaard’ Ibiza FR. Al is deze van zichzelf zeker niet standaard te noemen. De speciale editie voegt enkele unieke kenmerken toe aan de standaarduitrusting van de FR. Zoals 18-inch lichtmetalen velgen in plaats van 17-inch en een alarmsysteem. Zodra u de auto instapt wordt u verwelkomd met "Anniversary Limited Edition" op de instaplijsten en gaat u zitten in sportstoelen met Le Mans-bekleding én met geïntegreerde hoofdsteunen. De interieurdetails zijn afgewerkt in aluminium en exclusief voor deze editie is de optionele kleur Graphene Grey.

Dat het om een limited edition gaat, blijkt uit het aantal exemplaren dat wordt geproduceerd; namelijk slechts 100. Deze speciale FR Anniversary versie is verkrijgbaar met de 115 pk sterke 1.0 TSI-motor en een handgeschakelde transmissie en is te bestellen vanaf € 28.990.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1