- x 26.05.2022
Blog Vers van de rolband

Vier tips voor het inruimen van uw camper

Gaat u binnenkort op vakantie? Dan bent u vast al aan het nadenken over praktische zaken, zoals het inpakken van de camper. Hierbij dient u rekening te houden met verschillende zaken. Zo mag de bepakking bijvoorbeeld niet te zwaar zijn. Om gevaarlijke situaties op de weg te voorkomen, is het belangrijk dat u de camper juist inpakt. Lees daarom deze vier tips voor het inruimen van uw camper, zodat u zonder problemen aan uw vakantie kunt beginnen.

Neem niet te veel eten en drinken mee

Het is verleidelijk om een voorraad aan eten en drinken mee te nemen als u op reis gaat. Toch is het handig om dit tot een minimum te beperken. Zo hoeft u ook geen extra koelbox mee te nemen. En dit scheelt uiteindelijk toch flink in gewicht en in ruimte. Neem daarom alleen het nodige eten en drinken mee voor onderweg.

Rijd met een lege watertank

Vult u normaal gesproken de watertank in de camper van tevoren? Bedenk dan dat een volle watertank zwaar is. Vul daarom de watertank niet of slechts gedeeltelijk voor vertrek. Eenmaal op de bestemming kunt u de watertank helemaal vullen.

Neem lichte pannen mee

In eerste instantie denkt u misschien dat pannen en bestek niet veel verschil uitmaken qua gewicht. Toch scheelt het enkele kilo’s. Kies daarom voor lichte pannen. Wist u bijvoorbeeld dat er opvouwbare pannen bestaan, gemaakt van siliconen? Deze pannen zijn ideaal voor als u gaat kamperen. Naast een beperkt gewicht bespaart u zo ook op ruimte.

Verdeel het gewicht

Probeer het gewicht zoveel mogelijk te verdelen. Zet zware spullen, zoals stoelen en tafels, in het midden neer. Berg dit vooral niet op in hoge kasten. De spullen kunnen namelijk onder het rijden uit de kasten vallen. Het is ook verstandig om zware spullen vast te zetten tussen andere voorwerpen. Op deze manier gaan de spullen niet schuiven.

De laatste spullen inslaan

Is uw inpaklijst nog niet helemaal compleet? Kom dan naar onze showroom om de ontbrekende dingen van uw inpaklijst in te slaan. Bekijk hier onze openingstijden.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1