Op zoek naar een garage in Haarlem voor de APK?
Auto’s ouder dan 4 jaar (dieselmodellen ouder dan 3 jaar) dienen regelmatig APK gekeurd te worden. Moet uw auto of bedrijfswagen APK gekeurd worden en woont u in de omgeving van Haarlem? Kom dan naar één van de Broekhuis werkplaatsen in Haarlem. U maakt eenvoudig en snel online een APK afspraak!
Auto’s van alle merken zijn welkom
Met meer dan 55 vestigingen verspreid door Nederland is er altijd een Broekhuis werkplaats bij u in de buurt. Daar kunt u dan ook met elk merk auto terecht voor de APK. Onze technici zijn zo opgeleid dat ze iedere auto volledig kunnen keuren als officiële APK-keurmeesters.
Blijkt tijdens de keuring dat uw auto gerepareerd moet worden? Voor specialistische kennis en materialen kunnen de medewerkers onderling schakelen. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat uw auto snel, vakkundig en doelgericht wordt gekeurd en onderhouden.
Voordelen van APK bij Broekhuis
Eenvoudig en snel online plannen
Broekhuis is een RDW erkend keuringsstation
Met ieder merk auto bent u meer dan welkom
Met meer dan 55 vestigingen altijd een vestiging in de buurt
Vaak voordeliger in combinatie met onderhoud
Snelle, trefzekere en vakkundige service dankzij de juiste kennis en apparatuur
Deskundig advies bij noodzakelijke reparaties en vaak klaar binnen 1 dag dankzij voorraad aan onderdelen
Is uw voertuig toe aan APK? De Broekhuis APK-keurmeesters in Haarlem staan graag voor u klaar!
Broekhuis in Haarlem
Bij de Broekhuis vestigingen in Haarlem staan gemotiveerde en vakkundige medewerkers voor u klaar. Hier kunt u terecht voor alle zaken rondom mobiliteit, ook voor merkspecifiek onderhoud en de officiële APK keuring. Deze vestigingen zijn RDW erkende keuringsstation, waardoor u zeker weet dat uw voertuig na de APK voldoet aan de veiligheidseisen en milieuvoorschriften. In de omgeving van Haarlem kunt u terecht bij:
Maak een APK afspraak bij Broekhuis Haarlem
1. Ga naar de online werkplaatsplanner
2. Vul uw gegevens in
3. Kies bij stap 2 of u de APK wel of niet wilt combineren met onderhoud
4. Kies vervolgens de vestiging in uw buurt
5. Bepaal de datum en tijd van de afspraak
6. Bevestig uw afspraak
Vervolgens ontvangt u een bevestiging van uw afspraak via de mail. Wij zorgen dat we op de door u gekozen dag en tijd voor u klaarstaan.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook! De contactgegevens van onze vestiging in de omgeving Haarlem vindt u op de vestigingspagina.
APK prijzen
Afhankelijk van het automerk en model voeren de officiële APK-keurmeesters van Broekhuis de APK uit vanaf € 25,-. Kiest u ervoor de APK afspraak te combineren met een onderhoudsbeurt? Dan is de APK in sommige gevallen zelfs gratis! Ontdek onze vanafprijzen!
Weet u niet wanneer uw auto toe is aan APK?
Check uw APK datum op de website van het RDW. Ook ontvangt u gemiddeld 6 weken voordat de APK afloopt persoonlijk bericht (per e-mail of brief) van het RDW. Bent u klant bij Broekhuis? Dan ontvangt u tijdig, vaak zelfs nog voor het RDW, bericht van ons!
Veelgestelde vragen rondom APK
Wat is een APK?
Om de veiligheid op onze Nederlandse wegen te bevorderen is de jaarlijks verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) ingevoerd. Tijdens deze keuring wordt uw auto of bedrijfswagen gecontroleerd op een aantal onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn;
- Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
- Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
- Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is verplicht voor voertuigen ouder dan 4 jaar (diesel/lpg-modellen ouder dan 3 jaar)
Waarom de APK?
De APK is vanuit wet en regelgeving wettelijk verplicht om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Maar de APK-keuring is niet van alle tijden, vanuit wet en regelgeving is de APK pas sinds 1994 wettelijk van kracht. We zeggen bewust ‘pas’, want in de jaren ervoor had er veel leed mee bespaard kunnen worden. Daarom benadrukken we nog maar eens de noodzaak van het professioneel laten uitvoeren van de APK-keuring. Een streven waar iedere weggebruiker baat bij heeft.
Gelukkig zijn voertuigen tegenwoordig van zichzelf betrouwbaarder, sterker en veiliger dan ooit dankzij innovatieve technologieën en het gebruik van nieuwe materialen. Daarom kan de RDW nieuwe wagens tot 4 jaar (diesels 3 jaar) met een gerust hart zonder jaarlijkse APK-check toestaan op de openbare weg.
Wanneer moet mijn auto voor APK?
Uw auto of bedrijfswagen dient vóór de APK-vervaldatum gekeurd te zijn. De APK-vervaldatum verschilt per voertuig, daarom ontvangt u zo’n 6 weken voor de APK-vervaldatum van de RDW bericht om u te herinneren aan de APK.
Afhankelijk van de leeftijd en de brandstof waarop uw voertuig rijdt, dient uw auto doorgaans elk jaar APK gekeurd te worden. Voor nieuwe voertuigen begint de APK-plicht na 4 jaar (diesel- en lpg-modellen na 3 jaar).
- Op benzine en elektriciteit: na 4 jaar de eerste APK, dan na 2 jaar, daarna weer na 2 jaar, daarna elk jaar
- Op diesel: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar
- Op LPG (autogas), CNG en waterstof: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar
Gaat u na de APK-vervaldatum zonder nieuwe APK op weg met uw voertuig, dan riskeert u een boete.
Hoe maak ik een APK afspraak?
Dat kan gemakkelijk via onze online werkplaatsplanner. Hier kunt u de benodigde gegevens zoals het kenteken van uw voertuig en uw contactgegevens invullen. Daarna kiest u het type onderhoud, in dit geval APK. Ook kunt u hier ervoor kiezen om ander onderhoud toe te voegen aan de afspraak, zo bespaart u een extra ritje naar de garage. Onderhoud gekozen? Dan kiest u de gewenste datum van de afspraak en de Broekhuis vestiging waar de APK wilt laten uitvoeren. Na bevestiging van de afspraak ontvangt u een e-mail met de details van de gemaakte afspraak.
Kan ik zelf iets doen om gemakkelijker door de APK te komen?
Ja, u kunt zelf al wat zaken voor de APK afspraak checken, zodat u uw voertuig zo goed mogelijk voorbereid op de keuring. Dit zijn de 5 meest voorkomende afkeurpunten:
- Banden te weinig profiel: als u banden met te weinig profiel tijdig laat vervangen, optimaliseert u de wegligging van het voertuig wat ten goede komt van uw veiligheid.
- Beschadigde ruitenwissers: strepen op uw ruit tijdens het gebruik van de ruitenwissers duidt op versleten of beschadigde ruitenwissers. Voor goed zicht onderweg dient u deze daarom tijdig te laten vervangen.
- Defecte verlichting: controleer regelmatig of alle verlichting naar behoren functioneert en laat defecte verlichting vervangen.
- Remproblemen: ervaart u tijdens het remmen problemen, zoals later dan normaal tot stilstand komen? Laat dan uw remmen controleren.
- Te lage bandenspanning: bij tankstations vindt u doorgaans een luchtautomaat waarmee u uw banden kunt oppompen. In het boekje van het voertuig vindt u de juiste bandenspanning. Wist u dat met het rijden op te zachte banden, u meer brandstof verbruikt doordat de rolweerstand toeneemt? Als iedereen in Nederland voortaan met de juiste bandenspanning zou rijden, zou de CO2-uitstoot met tot wel 300 miljoen kilo per jaar omlaaggaan.
Neem gerust contact met ons op als u één van bovenstaande afkeurpunten hebt gesignaleerd bij uw voertuig. We helpen u graag!
Geldt de APK ook voor elektrische auto’s?
Ja, voor elektrisch aangedreven auto’s en bedrijfswagens gelden dezelfde APK verplichten als voor benzine aangedreven voertuigen. Dat betekent dat de elektrische auto de eerste 4 jaar is vrijgesteld van de APK. Daarna dient u het voertuig om het jaar (1x in de 2 jaar) APK te laten keuren. Na 8 jaar dient de elektrische auto ieder jaar gekeurd te worden.
Mijn auto is nog vrij nieuw, hoe zit het dan met de APK?
Heeft u een nieuwe auto of bedrijfswagen die op benzine of elektriciteit rijdt? Dan moet deze na het vierde levensjaar voor het eerst APK gekeurd worden. Daarna dient de wagen elke 2 jaar gekeurd te worden. Is de auto of bedrijfswagen 8 jaar of ouder? Dan moet deze elk jaar APK gekeurd worden.
Rijdt uw nieuwe auto of bedrijfswagen op diesel of lpg? Dan start de APK-verplichting na het derde levensjaar. Daarna dient de wagen direct elk jaar gekeurd te worden.
Kan ik mijn auto eerder laten keuren?
Ja dat kan tot 2 maanden voor de APK-vervaldatum. Komt het zo uit dat uw auto meer dan 2 maanden voor uw APK-vervaldatum naar de werkplaats gebracht wordt voor onderhoud of reparatie? Dan kunnen wij deze wel al voor u APK keuren. Dit heeft invloed op uw volgende APK-vervaldatum.
Als u uw voertuig maximaal tot 2 maanden voor de vervaldatum laat keuren, dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Als u langer dan 2 maanden van tevoren uw auto of bedrijfswagen laat keuren, dan verschuift u nieuwe APK-vervaldatum naar de datum van de APK-keuring plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).
Een voorbeeld:
Uw APK vervalt op 1 juni 2021. Laat u uw auto op 23 april keuren (binnen 2 maanden voor 1 juni), dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Laat u uw auto op 23 maart keuren (meer dan 2 maanden voor 1 juni), dan wordt uw nieuwe APK-vervaldatum 23 maart, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).
> Maak een APK afspraak
Wat wordt gecontroleerd tijdens de APK?
Uw voertuig wordt gecontroleerd op verschillende onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn. Zo wordt onder andere het volgende gecheckt:
- Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
- Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
- Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof
Meer weten over de APK keuringseisen? De RDW heeft APK handboeken per type voertuig. Lees hier meer.
Kan ik wachten tijdens de APK?
Ja, dat kan. Tijdens het wachten in de vestiging kunt u gebruikmaken van gratis WiFi en de koffie en thee hoek. Sommige vestigingen bieden extra services, dit verschilt per vestiging.
Wilt u wachten tijdens de APK? Dan raden we u aan om de afspraak telefonisch te maken, zodat u direct kunt afstemmen hoe laat uw auto gecontroleerd wordt en dat u in de vestiging wilt wachten.
Een APK keuring duurt doorgaans zo’n 45 minuten, mits deze niet wordt geselecteerd voor de steekproef door de RDW. Dit kan namelijk resulteren in extra wachttijd, net als eventuele noodzakelijke reparaties.
Wat is een steekproef van de RDW?
De RDW verricht bij ongeveer 3% van de in Nederland uitgevoerde APK-keuringen een steekproef. Een steekproef houdt in dat de RDW de APK-keuring nogmaals uitvoert. Deze herkeuring moet binnen 90 minuten na de uitgevoerde APK worden aangevangen. Tussen de keuringen door mag uw auto onze vestiging niet verlaten. Of uw voertuig geselecteerd is voor de steekproef weten wij pas nadat wij de APK van uw voertuig hebben afgerond. U bent verplicht om aan de RDW-steekproef mee te werken. Deze steekproef wordt uitgevoerd om de kwaliteit van de APK-keuringen te controleren.
Mijn APK is verlopen, wat nu?
Als uw voertuig niet op tijd APK gekeurd is, dan ontvangt u na het verlopen van de APK automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. laat daarom uw voertuig op tijd APK keuren.
Ook als u uw voertuig niet gebruikt, dient deze wel gekeurd te worden. Deze verplichting vervalt als u ervoor kiest om uw voertuig tijdelijk te laten schorsen. Met een geschorst voertuig mag u niet de openbare weg op.
APK verlopen?
Is uw APK verlopen? Dan mag u niet meer met uw voertuig rijden; behalve als u naar de garage rijdt voor de APK. Dit geldt tot uiterlijk 2 maanden na de APK-vervaldatum. Korte tijd na het verlopen van de APK ontvangt u automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. Ook riskeert u een boete als u op weg gaat met een voertuig zonder APK.
Plan daarom vandaag nog een afspraak, om zo boetes en onveilige situaties te voorkomen. > Maak een afspraak