Peugeot opende haar elektrische offensief in 2010 met de iOn: een volledig elektrisch aangedreven hatchback. De Peugeot iOn was zijn tijd ver vooruit, weten we nu. Want het zou nog zo’n 10 jaar duren voordat de elektrische auto geen uitzondering meer is in het aanbod van de populairste autofabrikanten. Dat Peugeot haar elektrische lessen vroeg heeft geleerd, is duidelijk terug te zien in de huidige line-up: zowel de Peugeot 208 als de 2008 beschikken over een 100% geëlektrificeerde uitvoering. Naast de Peugeot e-208 en Peugeot e-2008, is ook de Peugeot e-Traveller Business gebaseerd op ultra schone elektropower. Deze personenbus is rechtstreeks afgeleid van de Peugeot e-Expert; inderdaad, zelfs de bedrijfswagens van Peugeot zijn elektrisch aangedreven! Met onder andere de elektrische Peugeot e-308 in de planning en diverse PHEV’s in het gamma, lijkt Peugeot binnenkort in vrijwel elk segment een elektrisch model aan te bieden. Wie dus elektrisch wil rijden, kan en mag Peugeot niet overslaan!

 

Voordelen elektrisch Peugeot rijden

Elektrisch Peugeot rijden is schoon, duurzaam, slim, voordelig en het bespaart nog tijd ook. Altijd elektrisch Peugeot rijden staat namelijk gelijk aan nooit meer schadelijke stoffen uitstoten en/of brandstof verbruiken. Via de handige MyPeugeot® App maakt u vanaf uw smartphone inzichtelijk wat de actuele accustatus is en doet u inspiratie op hoe u nóg efficiënter met de energie uit de batterij kunt omgaan. Bovendien behoort tanken tot het verleden; hierdoor bespaart u tijd én geld. Andere kosten die omlaag gaan hebben betrekking tot het onderhoud; een elektrische Peugeot heeft nu eenmaal minder service nodig dan een conventionele brandstofmotor. En laten we vooral ook de fiscale voordelen voor een Peugeot met elektrische aandrijving niet vergeten. Wat daartegenover staat? Heel veel comfort én power.

MyPeugeot® App
Peugeot e-2008

Peugeot E-2008 SUV

Het SUV-broertje van de Peugeot e-208 heet Peugeot e-2008 en deelt de 136 pk / 260 Nm sterke EV-techniek met die van de hatchback uitvoering. Ook deze volledig elektrisch aangedreven Peugeot laat de vonk eenvoudig overslaan. Met een actieradius van 320 km (WLTP), 0-100 km/h sprint binnen 8,5 seconden en stoere, attractieve looks, is de elektrische variant op de 2008 van Peugeot letterlijk en figuurlijk een uiterst aantrekkelijk aanbod. De full LED-koplampen zien er bovendien niet alleen super strak uit, ze zorgen ook voor extra lichtopbrengst. Voorzien van het herkenbare Peugeot lichtsignatuur, is deze EV een regelrechte eyecatche

Peugeot e-208

Peugeot E-208

De Peugeot e-208 is een compacte 5-deurs hatchback voorzien van 136 pk aan elektrische aandrijfkracht. Het koppel van 260 Nm is altijd beschikbaar. De elektrische e-208 sprint zodoende binnen 8,1 seconden van 0 naar 100 km/h. Wie de bruto accucapaciteit van 50 kWh op de meest efficiënte manier inzet, kan 340 km (WLTP) ver komen zonder ook maar één keer te hoeven opladen. Dat opladen kan thuis via een speciale Wallbox of bij één van de publieke laadvoorzieningen, tot een laadsnelheid van maar liefst 100 kW (DC). De drie rijmodi passen het rijgedrag van de elektrische Peugeot e-208 aan op uw persoonlijke wensen. Het digitale 3D-instrumentenpaneel is een lust voor het oog en bevat alle relevante informatie omtrent elektrisch Peugeot rijden. Handig én mooi!

Peugeot EV bedrijfswagens

Met extra veel mensen en/of spullen op stap? Ook dan kunt u Peugeot elektrisch rijden. De Peugeot e-Traveller Business vervoert snel, soepel en nagenoeg geruisloos maximaal 8 personen dankzij 136 pk elektrisch vermogen en een indrukwekkende actieradius van 330 km (WLTP). Ook andere Peugeot bedrijfswagens presteren uitstekend met een (deels) elektrische aandrijflijn.

Peugeot e-2008

Peugeot PHEV’s

De overstap naar een 100% elektrische Peugeot is (nog) niet voor u? Het is ook mogelijk om te kiezen voor een natuurlijke overgang van benzine naar elektrisch met de plug-in hybride modellen van Peugeot. De krachten van de Peugeot PHEV’s lopen uiteen van 225 tot 360 pk, tegenover een elektrisch rijbereik van circa 59 km (WLTP). Aanspraak maken op de 1,6 liter turbomotor kan dus ook. Dit maakt het rijden in de Peugeot 3008 HYbrid en HYbrid4 (4WD) plus de Peugeot 508 HYbrid (ook leverbaar als SW) net zo comfortabel als vanzelfsprekend. De snelste plug-in hybride Peugeot 3008 (300 pk) accelereert binnen 5,9 seconden van 0 naar 100 km/h. De krachtigste plug-in hybride Peugeot 508 en 508 SW (360 pk) doen hier slechts 5,2 tellen over.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1