Met de ENYAQ iV introduceert ŠKODA haar eerste volledig elektrisch aangedreven SUV. De ŠKODA ENYAQ iV is een ruimte- én duurzaamheidswonder dankzij een slimme interieurindeling en 0,0 gram CO2-uitstoot. De elektrische ŠKODA SUV is daarmee net zo schoon als de ŠKODA CITIGOe iV en toekomstige ŠKODA VISION iV. Want reken maar dat ŠKODA een duurzame toekomst in het vizier heeft! Ter overbrugging naar nóg meer ŠKODA EV’s heeft het merk diverse PHEV-modellen in het assortiment, waaronder de ŠKODA OCTAVIA iV en ŠKODA SUPERB iV.

Voordelen elektrisch ŠKODA rijden

Elektrisch ŠKODA rijden doet u om meerdere redenen. Op de eerste plaats staat het merk ŠKODA voor betaalbaar autorijden. En juist met de ŠKODA EV’s wordt dat doel glansrijk behaald. Wie een ŠKODA elektrisch rijdt, kan namelijk rekenen op financiële ondersteuning vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast is opladen behalve milieuvriendelijker, ook goedkoper dan tanken én u bespaart op onderhoud. Een ŠKODA EV rijden gaat bovendien nagenoeg geruisloos, wat voor extra ontspanning onderweg zorgt. Naast een spaar- en duurzaam karakter, heeft de elektrische ŠKODA ook een krachtige kant. Het maximum koppel is namelijk continu inzetbaar; dit maakt elektrisch ŠKODA rijden uiterst comfortabel én snel.

Skoda Enyaq
Skoda Enyaq iV

ŠKODA ENYAQ iV

De ŠKODA ENYAQ iV is de nieuwe maatstaf in het segment van de betaalbare elektrische SUV. Hij is groot, praktisch, rijk uitgerust en combineert een indrukwekkende actieradius met een indrukwekkend vermogen. Bovendien is de ŠKODA EV verkrijgbaar in diverse smaken: van 55 tot aan 62 én 82 kWh lithium-ion accupakketten. Het voorlopige topmodel levert 306 pk (225 kW), heeft standaard vierwielaandrijving en rijdt maar liefst 460 km ver. De 195 kW sterke 4WD-versie noteert exact hetzelfde rijbereik. De achterwiel-aangedreven ŠKODA ENYAQ iV-modellen bieden 109, 132 en 150 kW aan elektropower, gekoppeld aan een range van respectievelijk 340, 390 en 500 km. Alle metingen zijn gebaseerd op voorlopige cijfers aan de hand van de WLTP-testcyclus. Reikt de bestemming toch verder dan 500 km? Dan is elektrische ŠKODA binnen 40 minuten van 10 tot 80% opgeladen, mits een 125 kW snellader voorhanden is.

Skoda Citigo-e iV

ŠKODA CITIGOᵉ iV

Van een heel andere kaliber is de ŠKODA CITIGOe iV, maar daardoor niet minder interessant. Integendeel! De ŠKODA CITIGOe iV is eveneens volledig elektrisch aangedreven, verbruikt daardoor geen liter brandstof en is geheel emissievrij. De compacte stadsauto legt de nadruk echter op stadsgebruik. Desalniettemin komt de 83 pk / 210 Nm sterke hatchback vlot uit de startblokken en kan hij 358 km aan volledig elektrische stadskilometers maken. Gecombineerd met ritten buiten de bebouwde kom, is de actieradius maximaal 260 km (WLTP). Wetende dat de gemiddelde woon-werk afstand in Nederland 22 km bedraagt, duurt het 12 dagen voordat u de ŠKODA CITIGOe iV opnieuw moet opladen. Overigens is de accu al binnen een uur voor 80% vol, wanneer er met een snelheid van 40 kW wordt opgeladen.

Skoda Octavia RS iV Business

ŠKODA OCTAVIA RS iV Business

Extra aandacht verdient de ŠKODA OCTAVIA RS iV Business: een 245 pk sterke uitvoering die zijn hybride karakter combineert met een sportieve performance en dito looks. De iV Business is een échte ŠKODA RS met een 0-100 km/h sprint binnen 7,3 seconden, een topsnelheid van 225 km/h, speciale RS-bumpers en wielen, een sportonderstel en sportstoelen, alcantara bekleding en heel veel meer. Net als bij de andere OCTAVIA iV uitvoeringen, komt de plug-in hybride RS iV Business 60 km ver op één volle accu. ŠKODA PHEV rijden was nog nooit zó aantrekkelijk!

ŠKODA PHEV’s

Elektrisch ŠKODA rijden kan natuurlijk ook heel goed samen met het gebruik van een conventionele brandstofmotor. De ŠKODA OCTAVIA iV en de ŠKODA SUPERB iV zijn daarvan het perfecte voorbeeld. Deze veelzijdige ŠKODA plug-in hybrides laten zich net zo eenvoudig volledig elektrisch (tot 60 km, SUPERB tot 55 km) van A naar B brengen als met turbo-benzinekracht. Het totale rijbereik is daarmee nog groter dan de traditionele benzinerijder gewend is. In geval van de ŠKODA SUPERB iV is dit zelfs 850 km!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1