- x 14.05.2024
Blog Vers van de rolband

Alles over een eigen laadpaal

Als u een elektrische auto bezit, of eventueel plannen heeft om bij de volgende aankoop voor elektrisch te gaan, dan willen veel autobezitters het liefst de auto thuis opladen. Welke keuzes zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen en wat kan Broekhuis hierin voor u betekenen?

Thuis uw auto opladen heeft meerdere voordelen. Dit scheelt eigenlijk altijd al in de kosten, omdat het tarief van uw elektriciteitsleverancier doorgaans een stuk lager is dan het tarief van openbare laadpalen. Bovendien bent u altijd verzekerd van een plekje.

De laadoplossing van A tot Z

Welke universele laadpaal het beste bij uw elektrische auto past, is afhankelijk van het maximale laadvermogen van de accu die in uw auto zit.

Om antwoord te krijgen welke laadoplossing het best bij uw situatie past, kunt u zichzelf een aantal vragen stellen. Deze kunnen helpen bij het kiezen van de juiste laadpaal.

 • Wat is belangrijk om te weten?
 • Hoeveel kilometers reist u dagelijks?
 • Hoeveel tijd brengt u gemiddeld thuis of op kantoor door?
 • Welke aansluiting heeft u thuis tot uw beschikking?
 • Wat is het laadvermogen van de accu van uw auto?

Laadpaal of laadoplossing aan de muur

Voor thuis opladen zijn er verschillende laadoplossingen. U kunt kiezen voor een laadpaal of een laadoplossing aan de muur. In gebruik zijn er geen verschillen, alleen de plek van de oplaadmogelijkheid is anders.

De keuze voor een laadpaal thuis is daarnaast afhankelijk van uw keuze voor een 1-fase of 3-fasen aansluiting. In het kort gezegd: bij een 1-fase aansluiting gaat de stroom door één draad, terwijl dit bij een 3-fasen aansluiting door drie draden gaat. Hierbij geniet een 3-fasen aansluiting de voorkeur, waardoor uw elektrische auto sneller oplaadt.

Op zoek naar een elektrische auto? Bekijk ons aanbod aan elektrische auto's.

Auto thuis opladen

1-fase aansluiting

De meeste meterkasten zijn al geschikt voor het installeren van een 1-fase aansluiting. Nadeel van 1-fase kan zijn dat de kans aanwezig is dat uw netwerk overbelast raakt. Apparaten als de wasmachine, afwasmachine en koelkast maken namelijk ook gebruik van hetzelfde netwerk.

Een 1-fase laadpaal heeft een maximaal laadvermogen van 3,7 kW. Hiermee laadt u een accu van 60 kWh in ongeveer 16 uur vol. Het is mogelijk om het aantal ampères in huis te laten verhogen. Het laadvermogen neemt dan toe tot maximaal 7,3 kW. De oplaadtijd wordt hiermee nagenoeg gehalveerd.

3-fasen aansluiting

Als uw auto geschikt is voor een 3-fasen aansluiting, dan adviseren wij dit ook. Vaak zal een elektricien hiervoor een speciale 3-fasen aansluiting moeten maken in uw meterkast. De tarieven van het stroomverbruik kunnen daarna veranderen. Het is goed om dit vooraf met uw energieleverancier te bespreken en te controleren.

De 3-fasen laadpaal maakt gebruik van krachtstroom, waardoor met een laadvermogen van 11 kW deze laadpaal tot drie keer sneller is dan een 1-fase laadpaal. Een accu van 60 kWh is hiermee in minder dan 6 uur volledig opgeladen.

Persoonlijk advies

Bij Broekhuis kan iedereen terecht met alle vragen over laadoplossingen. Tijdens een adviesgesprek worden al uw wensen en verwachtingen besproken, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Zo voorkomen we verrassingen achteraf.

Partner 50five: vakkundige installatie

Nadat u de keus heeft gemaakt, is de installatie van uw laadpaal vakkundig én veilig, mede dankzij onze samenwerking met 50five, een professioneel installatiebedrijf met de juiste certificering. Wij werken graag samen met specialisten en met 50five kunnen wij iedereen de mogelijkheid bieden om tot de best passende laadoplossing te komen.

50five voor complete laadoplossingen aan huis

50five is een full service e-mobility provider met als focus het aanbieden van complete laadoplossingen. Ze adviseren, verkopen en installeren laadoplossingen bij zowel particulieren als bedrijven. Hierbij bieden ze volledige ontzorging van A tot Z.

Egbert Hietberg, CCO van 50five, is er van overtuigd dat elektrisch rijden de toekomst is: “Energetisch is er geen efficiëntere manier van transport dan met een batterij. Dit maakt het ook steeds meer economisch voordelig. De ontwikkeling van de batterijen gaat daarbij ook razendsnel, want bepaalde auto’s rijden inmiddels al meer dan 500 kilometer. Dat is niet alleen in Nederland al ruim voldoende, maar ook internationaal. Thuisladen is hierbij een ideale oplossing, want men hoeft dan zelfs niet meer naar een tankstation te rijden. De accu’s van auto’s krijgen ook een belangrijke rol in de duurzame energiehuishouding met opslaan, afnemen en terugleveren van energie.”

Voor klanten is het tegenwoordig ook mogelijk om via een videogesprek de eerste zaken door te nemen. Klanten kunnen dan meteen de huidige situatie laten zien, wat weer makkelijker is voor de adviseurs. Dit alles om het voor de klant zo soepel en transparant mogelijk te laten verlopen.

Welke kiest u?

Ontdek ons aanbod aan laadoplossingen aan huis. We hebben diverse laadoplossingen beschikbaar, zowel laadpalen als laadoplossingen aan de muur.

Wallbox Pulsar Plus

 • Geschikt voor privégebruik
 • Eenvoudig in gebruik
 • Mogelijkheid tot inplannen van laadmomenten
 • WiFi en Bluetooth
 • DC-lekbescherming
  Prijs vanaf € 876

EVBox Elvi Socket

 • Geschikt voor lease en zakelijk gebruik
 • MID gecertificeerde kWh-meter
 • Zakelijke verrekening mogelijk
 • WiFi, 4G en Bluetooth
 • Mogelijkheid tot inplannen van laadmomenten
  Prijs vanaf € 1.118

Alfen Eve Single Pro-line

 • Geschikt voor high-end privé en zakelijk gebruik
 • MID gecertificeerde kWh-meter
 • Van afstand te beheren
 • Simlockvrij
 • Load balancing (energie verdelen)
  Prijs vanaf € 1.360
Ik heb interesse in de volgende laadpaal:
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1