- x 17.06.2024
Blog Vers van de rolband

“Dit is het échte leven”

Cees en Jolanda Jongmans waren helemaal niet op zoek naar een nieuwe camper. Hun huidige camper was nog maar twee jaar in hun bezit en die beviel prima. Ja, iets meer kastruimte zou fijn zijn. Maar toen ze voor een onderhoudsbeurt bij Broekhuis Campers in Barneveld aankwamen, konden ze niet vermoeden dat ze een paar uur later met een koopovereenkomst voor een nieuwe HYMER BML-I 880 naar buiten zouden lopen. 

Cees Jongmans weet nog als de dag van gisteren hoe hij en zijn vrouw Jolanda vorig jaar in aanraking kwamen met hun nieuwste camper. “Tijdens het wachten op de onderhoudsbeurt voor onze camper besloot Jolanda een rondje door de vestiging te lopen en daar liep ze tegen de HYMER aan. Die stond klaar om naar het hoofdkantoor van Broekhuis te gaan, zodat hij daar gepresenteerd kon worden op de Broekhuis Camperfair. Toen ze binnen een kijkje nam, zag ze de mogelijkheden die onze huidige camper eigenlijk miste: zoveel kastruimte! De slim weggewerkte opbergmogelijkheden zorgden ervoor. Dat ze mij al snel naar binnen riep: “Cees, dit moet je even zien.” En ze had gelijk, hoor. Deze wagen heeft écht alles.”

Hoe het camperleven begon

Cees is altijd een drukbezette man geweest. Hij werkte als trainer bij Nestlé en reed het hele land door om medewerkers op te leiden. In de avonduren studeerde hij nog bij, om zijn eigen kennis ook op peil te houden. Uiteindelijk bereikte hij de pensioengerechtigde leeftijd en besloot hij nog meer te gaan genieten van het leven. “Onze eerste camper kochten we in de coronacrisis. Een Carthago. Onze eerste reis bracht ons naar België, Frankrijk, Spanje, Portugal en weer terug naar huis. We hebben bijna 2 jaar lang gereisd. We wisten meteen dat we niets anders meer wilden. Dit is het échte leven! Inmiddels hebben we ons huis in Nunspeet verkocht en is de camper ons thuis.”

Een paar eisen voor oplevering

“We zijn zo blij met deze camper”, zegt Jolanda. “Hij heeft zoveel opbergruimte en handige trucjes: als je de deur van de wc opent, kan je met de geopende deur de ruimte tussen de bad- en slaapkamer en de woonkamer afsluiten. Dan heb je echt 2 aparte ruimtes. Dus als ik al wil slapen, kan Cees nog op zijn gemak tv kijken met de deur dicht.” “We zijn ook zó goed geholpen door Broekhuis Campers”, vult Cees aan. “We hadden door onze ervaring met de Carthago wel wat eisen. Zo wilde ik niet halverwege mijn reis terugkeren voor een APK, dus die keuring moest al gedaan zijn. Daarnaast wilde ik een speciale gasinstallatie ingebouwd hebben, zodat ik niet hoef te slepen met gasflessen.”

De aflevering

“Ze hebben op de dag vóór de aflevering tot in de late uurtjes doorgewerkt om de camper helemaal tiptop in orde te maken voor ons. Toen we de volgende ochtend bij de vestiging aankwamen, stond hij stralend voor ons klaar. Geweldig was het, wat een service!” Het echtpaar maakt zich op voor een reis van zo’n 5 maanden naar Scandinavië. Daar zijn ze nog niet eerder geweest. “Nee, met de vorige zijn we naar Zuid-Europa geweest. We hebben daar zoveel mooie dingen gezien! Alleen de smalle straatjes in Spanje vond ik spannend”, zegt Jolanda. “Op een gegeven moment sloegen we een straatje in waar we aan beide kanten van de camper nog maar 10 centimeter over hadden. Daar moet je goed oppassen. Maar Cees kan dat goed, hoor.”

Samen door Europa reizen

Voor zijn werk heeft hij lang geleden zijn groot rijbewijs gehaald. Handig, nu hij in een 9 meter lange camper door Europa rijdt, want ook voor deze wagen heeft hij een groot rijbewijs nodig. “Met een nieuwe camper is het weer even wennen en een kwestie van aanvoelen wat hij kan. En we doen rustig aan. We rijden nooit meer dan 250 kilometer per dag. Jolanda bepaalt waar we de snelweg verlaten en op zoek gaan naar een camping. We maken de reis echt samen. Voor mensen die een camper willen kopen, hebben Cees en Jolanda nog een belangrijke tip: “Blijf rustig.” Jolanda knikt instemmend. “We hebben misschien wel snel de keuze gemaakt om deze camper te kopen bij Broekhuis Campers, maar we wisten heel goed waar we ‘ja’ op zeiden. We hebben rustig en fijn overlegd met elkaar en met de mensen van Broekhuis. Ze hebben ons zó goed geholpen. Daardoor hebben we nooit getwijfeld aan deze koop.”

Wat kan Broekhuis voor u betekenen?

Ook op zoek naar een camper en bent u benieuwd wat Broekhuis voor u kan betekenen? Neem een kijkje op onze website of kom langs op onze vestiging.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1