- x 09.12.2022
Blog Tips & tricks

Vertraging bij pakketbezorgers: Hoe een goede inrichting van de bedrijfswagen helpt

December is voor veel pakketbezorgers een piekmaand. Niet vanwege de piek in de kerstboom, maar vanwege de enorme toename in het aantal pakketten dat bezorgd moet worden. Door die toename krijgt de klant in de feestmaand steeds vaker de melding dat zijn of haar pakketbezorging vertraagd is. Dat levert frustraties op. Bij de klant, maar zeker ook bij de pakketbezorger. Is daar iets aan te doen door de pakketdiensten? Jazeker, een goede inrichting van de bestelbus kan enorm helpen! Check onze 10 tips.

 1. Kies voor een geschikt voertuig voor het transport van pakketten. Kies een voertuig dat ruimte biedt voor het opbergen van de pakketten, dat bestand is tegen ruw weer en dat betrouwbaar is.
   
 2. Zorg dat de bedrijfswagen voldoende opbergruimte biedt. Bepaal hoeveel ruimte elke pakket vereist, zodat u genoeg ruimte heeft in de bedrijfswagen.
   
 3. Gebruik een goede organisatie voor het opbergen van de pakketten. Gebruik mappen, schuifladen of andere organisatiesystemen om de pakketten op de juiste plaatsen te houden. Met een goede inrichting van de bestelbus kunt u zich als pakketbezorger beter concentreren op het verkeer in plaats van op producten die verschuiven in de bus. Als uw producten vastgezet worden in de bus, verkleint dat de kans op schade aan de pakketten enorm.
 1. Houd de bedrijfswagen schoon door regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Hierdoor blijven ook de pakketten netjes en blijft het werken in de bus overzichtelijk.
   
 2. Gebruik kisten of kratjes om de pakketten veilig te vervoeren. Kies kisten die de pakketten goed beschermen tegen schokken en trillingen. Richt de bus op een logische volgorde in.
   
 3. Gebruik kwaliteitsmaterialen voor het maken van de kisten of kratjes. Kies materialen die bestand zijn tegen schokken en trillingen.
   
 4. Gebruik een stevige ladder om de bovenste planken te bereiken. Zorg ervoor dat de ladder stevig genoeg is om je gewicht te dragen.
 1. Maak gebruik van een goede verlichtingsbron. Zorg ervoor dat de bedrijfswagen goed verlicht is met een lamp of LED-verlichting.
   
 2. Gebruik een beveiligingssysteem. Installeer een alarmsysteem dat de bedrijfswagen beveiligt tegen diefstal.
   
 3. Gebruik een goede verzekeringspolis. Kies voor een verzekeringspolis die de bedrijfswagen dekking biedt tegen schade of diefstal.

Deze tips zijn bedoeld om de inrichting van de bedrijfswagen voor pakketten te helpen optimaliseren. Met de juiste inrichting kan de klanttevredenheid worden verhoogd en de kans op schade worden verminderd. Daarom is het belangrijk dat pakketbezorgers hun bestelbus goed organiseren en ervoor zorgen dat alles goed is uitgerust. Aan de hoeveelheid pakketten is misschien niet zoveel te doen, maar aan de manier waarop ze in de bestelwagen georganiseerd worden wel.

Heeft u hulp nodig bij uw bedrijfswageninrichting? Broekhuis Carplus staat voor u klaar!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1