- x 04.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Škoda

ŠKODA ziet 100.000 geëlektrificeerde auto’s van hun band rollen

ŠKODA bereikt een nieuwe mijlpaal door maar liefst 100.000 geëlektrificeerde modellen op de weg te zetten. De ENYAQ iV kreeg de eer. Aan verdere ambities evenmin een gebrek: in 2030 moet het aantal verkochte elektrische ŠKODA’s minimaal 50% zijn. Drie volledig elektrisch aangedreven iV’s in het ŠKODA -gamma gaan hier de basis voor vormen.

Op weg naar 100% elektrisch

Momenteel biedt ŠKODA drie iV-modellen aan. Twee daarvan zijn Plug-in hybrides, een enkele is 100% elektrisch: de ENYAQ iV. ŠKODA heeft nog 9 jaar de tijd om haar belofte waar te maken en de SUPERB plus OCTAVIA PHEV volledig te elektrificeren, dan wel met nieuwe modellen te komen die uitsluitend over elektropower beschikken. Hiermee wil ŠKODA 50% minder CO2-uitstoot genereren over het totale wagenpark.

NEXT LEVEL ambities

De ambities sluiten naadloos op ŠKODA’s NEXT LEVEL-strategie, waarbij duurzame groei centraal staat. In 2030 wil de fabrikant bij de top 5 van bestverkochte automerken in heel Europa horen. De nieuwe, geëlektrificeerde modellen krijgen hier een belangrijk aandeel in.

Betaalbaar EV-rijden

Om elektrisch rijden aantrekkelijk te maken, zet ŠKODA in op betaalbare instapmodellen. Met de ENYAQ iV heeft het merk alvast een sterke EV in het gamma, met ruim 520 km WLTP-actieradius voor de accuvariant met de grootste capaciteit. De enorme interieurruimte maakt deze elektrische ŠKODA eveneens erg aantrekkelijk voor dagelijks gebruik. Toekomstige ŠKODA EV’s beloven compacter, maar niet minder praktisch te zijn.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1