- x 10.11.2022
Nieuws algemeen Broekhuis helpt

Broekhuis sponsort deelnemer Tour du ALS

De Tour du ALS is een sportief evenement waarbij wandelaars, hardlopers en fietsers de Mont Ventoux in Frankrijk bestijgen om geld op te halen voor de stichting ALS. Op 8 juni 2023 vindt de volgende editie plaats. Annemiek Bos, klant van Broekhuis, fietst mee. “Ik heb een aantal maal gedacht dat ik de Tour wel eens zou willen fietsen. Maar ja, geen echte aanleiding, dus heb ik me nooit ingeschreven.” Nu ze bij haar tante heeft gezien hoe slopend de ziekte is, heeft ze zich opgegeven.

Verdrietige aanleiding

In november 2021 bleek dat tante Siny, de tante van Annemiek, ernstig ziek was. Lang was onduidelijk wat er precies aan de hand was. Uiteindelijk kreeg haar tante de definitieve diagnose ALS. Dit is een ziekte waarbij de functie van de spieren één voor één uitvallen. Siny was al zo ziek dat ze direct naar een hospice kon. Toen Annemiek haar tante daar opzocht besloot ze om Tour du ALS te gaan fietsen met haar tante als motivatie. “Ik heb haar op dat moment de belofte gedaan dat ik mee zou gaan doen.”

Aandenken

“Ik heb nu van dichtbij meegemaakt hoe naar het verloop van de ziekte is. Bij mijn tante is het heel snel gegaan, maar ook bij een minder progressieve vorm is er geen uitzicht op stilstand of herstel. Het is hard nodig dat er nog meer onderzoek komt, om een medicijn tegen ALS te vinden, of in elk geval om te zorgen dat de ziekte tot stilstand komt. Hiervoor is veel geld en aandacht nodig.” Dat is dan ook de belangrijkste reden voor Annemiek om in juni 2023 de Mont Ventoux te bedwingen. “Ik heb de belofte gedaan en kom hoe dan ook bovenop de berg. Ik heb me voorgenomen een aandenken aan mijn tante mee te nemen en dit achter te laten op de top van de Mont Ventoux.”

Annemiek fietst onder andere samen met haar man Ronald de berg op. Broekhuis draagt Annemiek een warm hart toe. We wensen haar veel succes tijdens de Tour dus ALS!
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1