- x 17.04.2019
Nieuws algemeen Groen, groener, groenst Vers van de rolband Audi

Audi introduceert plug-in hybridetechnologie voor Q5, A6, A7 en A8

Elektrificatie speelt een belangrijke rol als het gaat om mobiliteit en dat weten we bij Audi als geen ander daarom is er op de internationale autoshow van Genève en heus plug-in hybrideoffensief getoond. Het merk toont op de internationale autoshow van Genève hybridevarianten van de Audi A8, A7 Sportback, A6 en Q5. De nieuwe techniek zorgt voor een puur elektrisch bereik van meer dan veertig kilometer (WLTP). Nog dit jaar zijn de plug-in hybridemodellen te bestellen.

Afhankelijk van het model komen er twee varianten met verschillende prestatieniveaus beschikbaar: een comfortabele variant (50 TFSI e) en een sportieve versie (55 TFSI e en 60 TFSI e in de A8) met S-line uitrusting. De sportieve versie hebben een steviger afgestemd onderstel met een hoger boostvermogen van de elektromotor voor meer rijdynamiek. Een plug-in hybride Audi is voortaan te herkennen aan een ‘TFSI e‘-logo. De term ‘e-tron’ reserveert Audi voor elektrisch aangedreven auto's.

Veelzijdig karakter hybride Audi’s

Dankzij het veelzijdig karakter rijdt u met deze Audi’s emissievrij door de stad, terwijl u de verbrandingsmotor gebruikt bij langere stukken. Daarnaast kunt u met deze techniek zowel dynamisch als sportief rijden. Alle plug-in hybride modellen maken gebruik van een TFSI benzinemotor met turbocompressor en directe inspuiting. Niet alleen zijn deze plug-in hybride modellen veelzijdig als het gaat om aandrijving. Zo zijn de Audi  A6, A7 Sportback en Q5 leverbaar in de uitvoering 50 TFSI e quattro comfortmodellen en als sportief-dynamische 55 TFSI e quattro. Deze sportieve versie krijgt tevens een sportieve S line-uitrusting.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1