- x 03.11.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Audi

Maak kennis met de vernieuwde Audi A8

Met een indrukwekkend design voor het front en de achterzijde plus innovatieve technologieën, introduceert Audi de vernieuwde Audi A8. Deze Audi is luxer, slimmer en krachtiger.

Vernieuwd design

Het uiterlijk van de vernieuwde Audi A8 is aangescherpt, met name met een nieuw en getekend front. De basis van de Singleframe-grille is nu breder, terwijl extra chroomaccenten in de grille het voorname voorkomen van de A8 onderstrepen. Aan de achterzijde wordt de vernieuwde Audi A8 gedomineerd door veel chroomaccenten en een personaliseerbare lichtsignatuur dankzij de nieuwe OLED-verlichting.

Voetverwarming en een koelkast

Achterin zitten is waar het om draait bij de Audi A8 en met name in de verlengde uitvoering, de A8L. Zo hebben de stoelen achterin niet alleen verwarming, maar komt de A8 ook met verwarming voor de voeten. Via de voetensteun kunnen alle passagiers de voeten verwarmen onder de rugleuning van de voorpassagiersstoel. En het wordt nog beter, er zit zelfs een massagefunctie in de stoelen. Het programma is behoorlijk uitgebreid dankzij 18 pneumatische kussens verwerkt in de stoel. Via het Audi exclusive-programma is het tevens mogelijk om een koelkast achterin te krijgen.

Matrix LED-koplampen en OLED-achterlichten

Elke koplamp van de vernieuwde Audi A8 beschikt over ongeveer 1,3 miljoen microspiegels die het licht via microscopisch kleine pixels met een ongekende nauwkeurigheid verspreiden. Een nieuwe functie is de rijbaan- en oriëntatieverlichting voor op de snelweg. Hierdoor wordt de rijbaan van de bestuurder extra fel verlicht. De oriëntatieverlichting helpt om bij wegwerkzaamheden op intuïtieve wijze op de eigen rijbaan te blijven rijden. De Digital Matrix LED-koplampen zorgen bovendien voor een dynamische animatie als onderdeel van de coming home/leaving home functies.

De vernieuwde Audi A8 is vanaf eind dit jaar te bestellen en wordt vanaf maart 2022 in Nederland leverbaar. Aanvullende specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1