- x 03.12.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband BMW

Dit is de BMW Concept XM – M

Voor het eerst toont BMW M GmbH op de Art Basel 2021 een expressief nieuw autoconcept aan de wereld. Het is een voorproefje van het krachtigste BMW M serieproductiemodel ooit, dat eind 2022 zal worden geïntroduceerd. De voorzijde van de BMW Concept XM geeft alvast een hint naar de nieuwe designrichting voor toekomstige BMW modellen in het luxesegment. Daarnaast vertaald de BMW Concept XM een zeer onderscheidende visie op het design van de BMW X modellen én op de beleving van ruimte in het interieur.

Een buitengewone performance

Het nieuwe autoconcept van BMW M GmbH geeft een buitengewone performance weer: dynamiek, wendbaarheid en precisie, plus een elektrische actieradius tot 80 km. Het nieuw ontwikkelde M Hybrid aandrijfsysteem van de BMW Concept XM combineert een V8 verbrandingsmotor plus een high performance elektromotor. Deze zijn samen goed voor een maximum vermogen van 550 kW (750 pk) en een maximum koppel van 1.000 Nm. Hiermee geeft het eerste geëlektrificeerde model van BMW M GmbH in het high performance segment de toekomst aan voor het merk.

Sculpturale hemelbekleding

Het exterieur van de auto is extravert en trekt ontegenzeggelijk de aandacht. Het interieur koppelt een nieuwe benadering van de voor M modellen kenmerkende, bestuurdergerichte cockpit aan een geheel nieuw ontworpen achtercompartiment. Met comfortabele zitplaatsen en verlichte, sculpturale hemelbekleding biedt de luxe M Lounge de passagiers achterin alle ruimte om te ontspannen. Een bijzonder visueel highlight van het interieur is de hemelbekleding met driedimensionale prismastructuur: een combinatie van indirecte en directe verlichting zorgt voor een optisch reliëf. Dat maakt de hemelbekleding tot een exclusief designdetail, dat samen met de Ambiance verlichting de combinatie van luxe en comfort in de BMW Concept XM nóg zichtbaarder maakt. In de drie BMW M kleuren kan de Ambiance verlichting geactiveerd worden.

“Het design van de BMW Concept XM is een extravagant statement van BMW M in het hart van het luxesegment”, zegt Domagoj Dukec, Hoofd BMW Design. “De XM heeft een unieke persoonlijkheid en belichaamt als geen ander BMW model een expressieve lifestyle.”

BMW Curved Display met M specifieke user interface.

Met de nieuwste generatie van BMW iDrive als basis vertaalt de M specifieke versie van het bedieningssysteem het high performance karakter van de BMW Concept XM naar de digitale wereld. Het display visualiseert zowel de modi van de hybride aandrijving als de puur elektrische aandrijfmodus op aansprekende wijze. Het BMW Curved Display vormt een ideaal decor voor dit specifieke design en blikt vooruit naar de user interface die de rijbeleving in alle toekomstige BMW M modellen nóg intenser zal maken.

Het serieproductiemodel – de BMW XM – zal vanaf eind 2022 in de BMW Group productiefaciliteit Spartanburg (USA) worden gebouwd.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1