- x 08.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband BMW

BMW i Vision Circular legt nadruk op BMW’s recyclekunsten

BMW stelt op de IAA in München de i Vision Circular voor: een opvallend vormgegeven hatchback die laat zien welke weg de fabrikant in 2040 mogelijk in zal slaan qua innovatie en duurzaam materiaalgebruik. Zoals de naam doet vermoeden, zet de BMW i Vision Circular maximaal in op recycling. Ook beschikt de concept car over solid state-accu’s: de heilige graal op het gebied van elektrische aandrijving.

Ambitieuze doelstellingen

BMW heeft zichzelf ten doel gesteld de wereldwijde CO2-uitstoot in 2030 met 50% te willen verminderen. Hieronder valt ook het productieproces en alle transportwerkzaamheden. Nog eens 10 jaar later moet de netto emissie onder serieproductiemodellen met 40% zijn gereduceerd. De techniek van de i Vision Circular gaat aan deze ambitieuze doelstellingen bijdragen.

De kunst van het weglaten

Less is more in geval van de BMW i Vision Circular concept car. Sierstrips en andere luxe afwerking schittert door afwezigheid. Het logo in het front is gelaserd. Dergelijke details verminderen het materiaalgebruik aanzienlijk. De carrosserie zelf is niet gespoten; de goudkleur is het resultaat van geanodiseerd gerecycled aluminium. De afwijkende blauw/paarse kleur aan de achterkant is verkregen door het plaatwerk te verhitten. De banden zijn gemaakt van natuurlijk rubber.

Unieke belevenis

Voor de bekleding van de i Vision Circular gebruikte BMW gerecyclede kunststoffen. Er is geen instrumentarium, maar een kristallen sculptuur welke dienstdoet als heuse user interfase en reageert op handbewegingen. Het sculptuur is door middel van 3D-printing tot stand gekomen en projecteert de informatie op de voorruit. Spectaculaire lichteffecten maken van de bediening een unieke belevenis. De BMW i Vision Circular biedt plaats aan maximaal vier inzittenden.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1